Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Z čeho se dělá čína?

Od: amala odpovědí: 20 změna:

Chci se zeptat pokud si dám v nějaké restauraci čínu jak poznám,že neni ze psa?

 

 

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

1jara*

0x

Číňani a Větnamci Vám psa nedají. Je to jejich národní jídlo, nemáme na to jazyk (snad nějaké zbytky které oni nejedí)

 

dericcaster*

0x

Já myslím, že to nepoznáš. Taková to jídla bývají dost kořeněná a navíc bych řekl, že to může poznat jen člověk, který už psí maso jedl.

cyril*

Na 100% to pozná jedině biologická laboratoř! Když mi něco chutná, nekazím si chut zbytečnými úvahami.

pecenkav*

Nepoznas to

 

lidus*

0x

Pokuste se mě milovníka zvířat nezavrhnout hned na začátku, vědomě bych psa kterého považuji za ¨nejlepšího přítele nejedla. U známého jsme jedli pečené maso se zelím, vynikající, manžel si i přidal a pak přišlo zděšení. Nepoznáte to a budete se olizovat až za ušima.

1jara*

Že jste jedli psa, poznáte bezpečně, budete olizovat až za ušima!

 

hop®

0x

Po původu a složení toho, co nám nabízejí v restauracích a obchodech raději nepátrám. Buřty z hypermarketů většinou maso ani nepotkaly. U číňanů nám aspoň snad dávají pravé maso. Kdyby se člověk zamyslel nad původem potravin opravdu zamyslel, asi by z psychických důvodů musel umřít hlady.

Nevím proč se ptáte, zda máte něco proti psímu masu, pes i kočka je dobré maso, pokud se umí připravit. Z psychických důvodů bych asi nemohl sníst mazlíčka, kterého jsem si předtím pohladil. Ale pokud vím, že jsem ho neznal, že stejně skončil (i bez mého souhlasu či nesouhlasu) na pekáči a někdo by ho snědl, tak se rád nechám pozvat, je to prostě bezejmenné maso. A´t je to pes, králík, kočka, anebo sousedovic čuník...

 

pecenkav*

0x

Nezabyvej se tim, z ceho to je, ale jestli ti to chutna.

V opacnem pripade si nekde nakopej brambory a opec si je v popelu z vlastnorucne nasbiraneho drivi nekde u lesa.

 

marenka*

0x

Nejen z tohoto důvodu do čínských restaurací nechodím. Poslední tečka byla to, když jsem pojedla v Ústí n./L. (čekalo mě ještě pár hodin čekání na autobus domů) a druhý den reportáž, jak v Ústí zabavili dodávku zkaženého masa, zabaleného v černých pytlích, pěkně v teple, určeného právě na rozvoz do zmíněných restaurací. Dá se říct, že nechodím už na jídlo nikam, jen v nouzi nejvyšší. Jednou maso zapáchalo, jindy jsem dostala brambory uvařené bůhví kdy... Doma vím, co do hrnce dám.

A dát mi někdo maso ze psa a říct mi to, tak olizovala neolizovala, patrně bych skončila v péči psychiatra. Je mi zle, jen když to tu čtu.

lm®

Autorovi dotazu moc děkuji.Nejspíš budu zvracet a to asi tak,že vybliju duši.Fakt díky.

Uvědomte si,že jsou lidé,kteří psy milují jako by lidmi byli.Ba co víc jsem přesvědčena,že většina psů má mnohem větší hodnotu než leckterý rádoby člověk!

hop®

LM, a myslíte, že třeba čuník nemůže být člověku kamarádem?!

lm®

Může.Jako malá jsem jednoho čuníka moc moc moc oplakala a nic z něj nepozřela...

hop®

Ano, a o tom to je. Můžu vědomě sníst psa, když jsem ho nepohladil. Ale mám nepřekonatelné zábrany sníst prase, které jsem chodil krmit a drbat. Vše je o psychice.

Kamarád (v té době velmi mladý - 14 let?...), si o víkendu půjčil "luk a šípy", také dětské, že jde na lov. Přinesl v batohu 13 králíků, raději nezkoumal jsem, kde" lovil". Vše bylo nepojmenované, bylo to maso. Až na toho nejmenšího, který se mnou v paneláku spolužil téměř měsíc, to nebylo maso, to už byl Ferda, kamarád. Toho bych nemohl sežrat, toho jsem věnoval kamarádce jako překvápko k narozkám dcerušky ... (myslím, že tento původně řadový králík zemřel přirozenou smrtí...)

 

 


0x

Tak to určitě nepoznáte...Také do těchto čínských restaurací nechodím, protože i kdyby mi tam dali kuřecí, tak bych to stejně nejedla, protože jsem člověk nedůvěřivý - a co kdyby to byla kočka? To se právě stalo mojí známé, po obědě v jedné takové podivné restauraci, něco stále cítila v krku...nakonec skončila u lékaře...měla v krku zapíchnutý kočičí dráp...Ale to mluvím o takových těch čínských nebo spíš vietnamských restauracích. Pokud si dáte čínu v normální restauraci, tak se to snad stát nemůže, že by Vám dali psa...

 


0x

Mohl by to poznat člověk, který je na psí maso alergický. Takhle se prá kdysi proláklo, když v Alkronu podávali hovězí svíčkovou z koně.

No ale to by to ten dotyčný musel o sobě vědět.

 

seznammih*

0x

Raději bych neřešila původ masa. Pokud je to dobré, tak co by člověk chtěl řešit.

 

hop®

0x

Pro fajnšmekry doporučuji kachničku:

www.volny.cz/pora/...

Dobrou chut...

doplněno 16.08.11 01:46:

Pardon, odkaz nefunguje, opravím...

doplněno 16.08.11 01:48:

volny.cz/...

doplněno 16.08.11 01:50:

P.S.: zlatej pes...

 

ac

0x

já jsem dělal v uzenářství a neptejte se jak a z čeho se co dělá

hop®

Víme...

volny.cz/...

ac

ale v jakých podmínkách se to dělá

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]