Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

PH potravin - je to podvod?

Od: sarahwood* odpovědí: 3 změna:

Vyznáte se v biochemii? Já totiž ne a docela bych potřebovala. Chystám přednášku na téma Acidobazická rovnováha a tak jsem se rozhodla, že nějaké potraviny si otestuji lakmusovým papírkem. Neb v "odborné" litaratuře se vyskytují tabulky, které dělí potraviny na zásadité, neutrální a pak s kyselým pH. A že prý citron je zásaditý. Nebo umeocet. Kdepak. Lakmusový papírek vypovídá o opaku. A má otázka:

Jak je to tedy myšleno? znamená to, že pozřu citron s pH 1 - 2 a "uvnitř" mne se jeho pH přemění na zásadité?

Nebo je to myšleno tak, že budu li konzumovat větší množství potravin ze "zásadité" části tabulky - tak třeba pH moči bude méně kyselé?

Pokud k této problematice někdo něco víte, nebo znáte nějaké důvěryhodné stránky, či literaturu, můžete poradit? Eventuelně vysvětlit přes mail, nebo skype? Děkuji

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

martinaa*

0x

Citron, pokud je zraly, je sice kysely (pro lakmusovy papirek), ale v tele pusobi zasadotvorne. Naproti tomu treba pomeranc, i kdyz chutna relativne sladce, vytvori prostredi kysele.

Muzes snist kilo citronu, ale pH v tele se ti moc nezmeni. Mozna tak ta moc, protoze citrony obsahuji hodne vody. Aby se ti pH vnitrniho prostredi zacalo menit, musela bys jist zasadite potraviny delsi dobu. Vynechat sladke, omacky, alkohol - protoze toto vsechno je kysele. Dobre je pit rozmichanou jedlou sodu, ktera je velice zasadotvorna a da se to prezit

My tohle meli v laborkach, takze zadnou stranku moc neznam, ale zadej do googlu pH, ono ti uz neco vyjede

 

jabraka*

0x

Podle mých skrovných znalostí z biochemie si myslím,že půjde o působení organických látek na procesy v buňkách,kdy se při přenosech energie uplatňuje řada enzymů a podobných dalších látek.Ty potřebují hlavně udržení určitého pH v prostředí organizmu.Konkrétně se značně uplatňuje kyselina citronová,octová a jejich deriváty a na nich závisí "pufrování" prostředí.

Zkus si nastavit na Google :biochemické reakce.

JABRAKA

 


0x

Tzv. "kyselé" potraviny mi způsobují pálení žáhy. Kupodivu je to i čaj s citronem. Zásaditě na mne působí zelená okurka, hruška a čistá sodovka (/bez ovocné štávy). Jablka jsou spíše kyselá. Také kynutá těsta zvyšují kyselost v žaludku.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]