Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Podvodní pekaři

Od: kasalo odpovědí: 7 změna:

Proč dnes skoro každý pekař je podvodník a obarvuje rohlíky,aby si lidé mysleli,že je to celozrná mouka a prřitom je to obyčejná obarvená mouka?Stačí se podívat do hypermarketů a skoro každého obchodu.Je to pakáž

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidka*

0x

Nemyslím si, že je skoro každý pekař podvodník. Je pravda, že někteří využívají všelijaké fígly, jak zvýšit zisk. Je potřeba si vybrat, od kterého pekaře si budu pečivo kupovat. Cena pečiva se poslední dobou (alespoň u nás) dosti zvýšila, proč si tedy neříct svůj názor přímo u pekaře. Mně se třeba nelíbí, že sice např. cena zůstává, ale nenápadně se snižuje váha výrobku. A to kupující těžko zaregistruje. Ale musím říct, že u nás si můžeme koupit celkem kvalitní pečivo a v sousední pekárně také. Tam pečou výborný chleba. Někdy nám vztek, když nedodržují u kvalitného chleba kvalitu prodeje a ještě teplý chléb mi zetáček přiveze v mikrotenovém sáčku.

doplněno 27.03.11 19:06:

Přesně tak Liduš, u nás jsou v pekárně rohlíky a housky za 2,50 Kč. Ale mohu si vyčíhat dobu pečení a nakoupit krásně křupavé slané rohlíky nebo makové housky.

 

lidus*

0x

Pokud nakupujete v jednom supermarketu rohlík za 80hal. tak se nedivte, kvalitní bílý rohlík je od 2.50 a kvalitní celozrné pečivo je od 4 Kč.

 

cmeli*

0x
Dobrý den,
pokud máte konkrétní podezření, podejte stížnost na Českou zemědělskou a potravinářskou inspekci. Inspektoráty ma jí na webu. Na ČOI se neobracejte , v tomto případě to je mimo jejich působnost. Každopádně paušalizovat podezření z podvodu a obviňovat mnohé poctivé pekaře není ten nejlepší směr. Toho bych se vyvaroval.
kasalo

Nejhorší ale je,že zákony na potraviny jsou dnes tak mizerné,že to ti pekaři využívají a pečou tyhle obarvené zmetky zcela legálně.Nehledě na plno chemikálií/Eček/,co cpou do různých jiných výrobků.

ladinpraha*

Kdyby je zákazníci nekupovali, tak by je pekaři nepekli. To platí o všem. Takže nenadávej na pekaře, ale na ty, kdo takové výrobky chtějí a kupují. Pokud chceš kvalitní rohlíky, tak není problém si je upéct doma. Ale suroviny musíš koupit kvalitní a ne akční.

 

paaja*

0x

Pokud jsem si všiml, nikde tam není napsané, že se jedná o pečivo z celozrnné mouky. To jen někteří nakupující podléhají stereotypům a uvažují hodně zkratkovitě: tmavé pečivo = celozrnné pečivo = zdravé pečivo . Takže mluvit o podvodu je hodně odvážné, tím spíš, že hážete do jednoho pytle pekaře a obchodníka. Složení jednotlivých pekařských výrobků jsou vám v obchodě povinni ukázat. Ale kdo by se tím zdržoval, když pro 90% lidí je prioritní koupit rohlík o 50hal. levněji než ve specializované pekárně ...

 

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]