Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Recept na dort bez ovoce

Od: duffy* odpovědí: 4 změna:

Hezký den byla bych ráda, kdyby mi někdo poradil nějak,ý dobrý dort, mám dceru, která nemusí moc ovoce, a já nevím, jaký ji mám udělat dort, prosím poraďte děkuji moc

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pt®

0x

"duffy", já koupím v obchodě /např. v Tescu/ "Vídeňský dort" v prášku. Je to krabice i s návodem. Dáte tam pouze 1 vejce, 6 lžic oleje a vodu. Zamícháte a vylejete do vysypané formy /remosky/. Náplň je z másla, půlka dovnitř /1/2 máslo, cukr, rum + např. mleté ořechy/, 1/2 navrch, nebo polévat čokoládovou polevou a posypat barevnou čokoládou, nebo ml. ořechy. Át dcerce chutná a Vám také. - stařenka

 

myse*

0x

já to řeším malinko jinak - v obchodě koupím upečené korpusy (neumím je překrojit a je to rychlejší...)

spojuji krémem: v hrnci 3dkg másla, 3dkg hl. mouky - uvařit jíšku a zalít 1/4l mléka a uvařit kaši - vychladit

v misce: 10dkg cukru moučka, 10dkg másla, 3 dkg kakaa, 1 žloutek - vymíchat a spojit obě směsi. Korpusy namažu nejdříve marmeládou, pak tím krémem (dobré je proložit banánem...) a nakonec vršek a boky taky krémem... pak zdobím různými nesmysly...

někdy na vršek vyrábím ještě želatinu s ovocem - dcera to miluje.

Dort je vláčný a vlhky (kaše obsahuje vodu, která se vsákne do piškotu)...

doplněno 17.01.11 08:28:

p.s. - do krému když nedáte kakao, můžete vanilkový cukr - a je dort světlý, nebo např. rozmixované maliny - a je ovocný... atd atd...

Je univerzální...

 

patronka*

0x

Dobrý den, moje dcera má ráda Pařížský dort, ale já nekupuju polotovary, takže pečeno doma.

Korpus : smíchat - 2 sklenky ph.mouky prosáté s 1 pr. do peč. + 1 sklenku cukru + 1 sklenku vlažného mléka + 1/2 sklenky oleje + 3 vejce + 2 lžíce kakaa - do dortové formy na 180°C.

Krémy nabízím dvě varianty :

pařížská šlehačka : 2 kelímky šlehačky svařit se 2 tyčkami "ledových kaštanů", nechat vychladit a ušlehat

čokoládový krém : bešamel ze 70g másla + 30g hl.mouky + 1/4 l mléka, povařit a vychladit.100g másla (máslového tuku) + 100 g cukru + 50g kakaa šlehat a po částech přidávat vychladlý bešamel.

Povrch se dá polít čokoládovou polevou a zdobit šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

 


0x

#dort #1253

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]