Nejste přihlášen/a.
Koukněte se na tuto stránku Ikea:
ikea.com/...
Se mnou tedy cloumá vztek, když mi subjekt tohoto typu říká, že on si naplánoval, co já mám jíst. Tak nějak v tom marně hledám: "Náš zákazník, náš pán."
Ovšem když jsem se u těchto zanícených aktivistů před 4 lety zajímal o sadu se solárními panely, viselo na stránkách: "V České republice se tato služba připravuje. "
A co myslíte po 4 letech? stále to samé..
ikea.com/...
Jistě, nemusíme tam chodit..
Koukám, že někdo stále nepochopil, že existuje tržní hospodářství. Připadne mi to stejné, jako když na trhu bába nadává, že ta sousední prodává levnější vejce a kazí jí tim kšeft.
Dobrý den, cloumá vztek? To jako fakt? Berte to s klidem třeba tak, že když si "politik" otevře předvolební obchod s textilem, tak proč by nemohl obchod s nábytkem prodávat jídlo. Jinak nabídka vs. poptávka = koupí/nekoupí a zvolí/nezvolí. Zdravím!
Nepříliš vzhledné a zřejmě ani chutné. A ten nátlak tomu nasazuje korunu.
Indický veg styl je o něčem jiném.
V tomto případě musím oponovat.
I když nejsem vegetarián, tak tuto kuchyni miluji.
Vše je chutné a ani po stránce barevnosti a úpravy nevidím na fotografii něco špatně.
Chodím pravidelně do vegetariánské Dhaba Beas u Bílé labutě a velká jídelna má vždy přes poledne plno. Chodí tam jak staří, tak mladí a výhodou je, že si můžete nandat na tác desítky různých pokrmů, salátů na ochutnání. Maso opravdu nechybí. Kdo umí, ten umí.
Ikea na rozdíl od tohoto neláká, na sojové kouličky možná i s kobylkami mě nedostane.
Indická kuchyně operuje s desítkami druhy koření, luštěnin a zelenin nám neznámých.
V Karlíně jsou tyto restaurace u metra B Křižíkova dokonce tři. Dříve byla jedna a 2 přibyly. Mnohdy tam vaří kuchaři původem z těch zemí.
--------------
Oprava - asi jsem Vaš příspěvek nepochopila, foto je jako pozitivní příklad?
tomkk - mám to samé.
Mám ráda vše, jak řízek, tak svíčkovou, nebo jen čočku, či bramborák, nebo i tyto bezmasé speciality.
Člověk se tímto nají opravdu do syta a není těžký, unavený.
Víme, že ten losos jako tučná ryba je zdravá, ale jestli to je z chovu z farmy v klecích, krmené hormony ATB, tak to úplně nejlepší maso není.
Kdysi dávno, před 8 lety jsem si v IKee dala na zkoušku ten jejich párek hot dog (prodávali za pokladnama). Myslím, že už tenkrát byl udržetelný. Nikdy více, opravdu to není nic moc.
Razím takový názor, že jednou ochutnám, abych věděla jaké to je. Nebudu odsuzovat něco, co jsem neměla v puse.
Ten link je slušná agitka, jen co je pravda. Oni snad za ty kydy musejí dostávat daňové úlevy. Tržní princip ale dle mě vykoná své. Také se může stát, že následně neprodají nic a budou muset o5 nabízet pečínku spíše mě zaujala zoufalá snaha prodat neprodejné zbytky například v Albertu, kde běžně nabízejí zboží předražené a v "akci" za normální cenu - ale i to jim zjevně nestačí, nebot začínají nabízet předražené zbytky s nálepkou "POMOZTE NÁM NEPLÝTVAT". Takový manipulativní apel na emoce slabších jedinců. Jasně, já si fakt koupím co vůbec nechci. Už jen čekám fotku brečícího kluka z Afriky s titulkem "NEKOUPÍŠ = ZABIJEŠ". Samozřejmě albertu jde čistě o prodej a výdělek z těchto kazících se zbytků kterých by si nikdo nevšiml ani v akci. Dokonce jsem zahlédl v jednom z letáků, jak nabízejí recepty ze zbytků á la Babica: "..když vám zbydou brambory udělejte..a přidejte A..pokud nemáte A, přidejte B nebo jakýkoliv jiný zbytek X". Nejsme němčouři abychom neuměli dojíst navařené či dokonce vyhazovali celá jídla jako u nich. Učit nás mixovat zbytky mě jednak uráží, a druhak je to fuj
To re4zon - to Vaše přirovnání kulhá na obě nohy. Nejde vůbec o zemi původu, nejde o adoraci individuální výroby. Zkusím Vám to vysvětlit polopatě. Už v temném socíku existovaly oborové normy, které v případě nábytkařiny hovořily o technologických podmínkách, které musí nábytek splňovat, aby se mohl prodávat. Tyto postupy byly rovněž základní věcí, kterou se učňové i středo a vysokoškoláci museli naučit a respektovat. Stejně tak ve výrobě se podle nich postupovalo. Dnes už jsou minulostí, ale přesto i u nás existuje mnoho firem, které nábytek vyrábí poctivě a bytelně. Ale nejen u nás, třeba i v Polsku vyrábí perfektně provedený nábytek. Jezdil jsem tam servisovat a často jsem se zákazníky diskutoval o tom, jak je možné, že vyrábí precizně provedený nábytek, často z masivu a u nás se prodává polský nábytek naprosto podřadné kvality, i materiálové (papír místo lamina atd) právě srovnatelný s tou Ikeou. Odpověď byla vždy jednoduchá a prostá - My vyrábime to, co české velkoobchody chtějí a ve velkém kupují. A to je přesně to, co dělá Ikea - to už často není ani nábytek, to je kašírka. Design - to jo, ale provedení naprosto bídné, konstrukční spoje nesedí, často chybí kování atd atd.
Obchody IKEA nemám rád. A sice proto, že když tam člověk vleze, musí absolvovat celou jejich prohlídkovou trasu a není úniku (tedy - musel, už jsem tam hodně dlouho nebyl, třeba to změnili). Třeba když jsem si kupoval kuchyň Aroma v DBK, šel jsem do oddělení kuchyní a v oddělení ložnic jsem se nemusel zdržovat. Co se týká jídla v IKEA, at si tam jí kdo chce co chce, já jsem tam snad nikdy nic k jídlu nekupoval.
BTW: Dost dobře nechápu, že se kuchyně Aroma a odvozená provedení přestaly vyrábět. Paní architektka co ji navrhla by si zasloužila medaili, Bohu žel dnes už jen in memoriam
https://www.idnes.cz/bydleni/kuchyne/kuchyne-aroma.A110630_000750_kuchyne_rez/foto/REZ3c213a_ManakovaZdena_1.jpg
Už jen za to, že tam použila zapuštěná madla, asi hodně modřin nám to ušetřilo. Nedávno jsem viděl foto kuchyně "Aroma 2"nebo jak se to jmenovalo, zase jsou tam madla vnější a hezky hranatá.
GridFree systém za pár korun, max. připojení přednostního relé a je vyřešeno. Žádné papíry nejsou třeba.
Můžete naopak vy převychovat IKEu, když se vám to nelíbí nechoďte tam na jídlo, nebo tam nechoďte vůbec. Mě se zase nelíbil přechod VOYO pod Oneplay, tak jsem to zrušil a neřeším to.
S tím VOYO je to to samé. Taky mě to štve, protože VOYO se mi líbilo. Je to problém dnešního trhu, nesnaží se nabídnout zákazníkovi to co chce, ale snaží se vnutit zákazníkovi to na čem nejvíc vydělá. Spoléhá se na to, že lidi si zanadávají a zvyknou si na to, že mají za víc peněz horší službu. Já to sám nezměním, ale přesto ty jejich změny neakceptuju. Člověk musí pochopit, že zlevňovat se nebude, ale mít možnost na dvou zařízeních sledovat kdykoliv jakýkoliv film za 160.-Kč a druhý den je to tak, že můžete sledovat na jednom zařízení jen 5 filmů za měsíc a to za 190.-Kč, tak to at mi políbí...
Chutnají trochu jako mleté krůtí maso, jejich hlavní ingrediencí je ale hrachový protein, brambory a jablka. IKEA v úterý představila svoji rostlinnou verzi bezmasých kuliček, které by měly sloužit jako plnohodnotná alternativa k masu.
------------------------------------
Jak to může být plnohodnotná alternativa masa? Ani vajíčko tam není.
Jablka, brambory a hrách (vypreparovaný protein?)
To už ta konina by byla lepší.
Po koňském točeném salámu byla v uzenářství vždycky sháňka.
Lidi přestali vařit.
Já si doma udělám dalmatské čufty/kuličky, to jsou také masové (hovězí+vepřové) v rajčato-paprikové omáčce a celá Ikea mě může být ukradená.
--------------
Jeden tip = Ikea na Černém Mostě. Kousek je Globus, kde stále vaří velice dobře a nejen českou kuchyni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.