Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nechtěný obsah hmyzu v potravinách

Od: nerez odpovědí: 4 změna:
Tedy kontaminace českých (p)otravin larvami hmyzu a hmyzem. Na úvod pro příznivce pseudoekologické "přirozené" konzumace hmyzu, sušených rozemletých cvrčků, larev atd., musím napsat, jakýkoliv hmyz z (z)vůle "Brusele" a EU Komis nám PR propagovaný a vnucovaný je jako potravina pro lidi připravován logicky VČETNĚ vnitřností hmyzu, tj. obsahu jejich střev ! a včetně chytinových nestravitelných částí. K jádru věci. Setkal jsem se jak jako zákazník, tak profesně s nechutnými kontaminacemi potravin, at už typicky u mouky červi nebo v sýru či oříšcích červi. Častá je kontaminace luštěnin (dírky ve fazolích broučci, larvy) rýže, krup miniaturními roztoči cca 0,5-1mm. Zcela mimo představivost zákazníků je kontaminace mouky obecně. Jako externista jsem na vlastní oči viděl stovky 3-5mm broučků propresovaných síty- zůstaly jen krovky a tuhé části. Osobně se mi zejména hnusí větší červi, larvy v mouce a zejména živočišných produktech, zpracovaných masných potravinách-uzeninách, pašikách atd., což má za následek, že tam jsou rozemleti, včetně pochybného masa, zapařeného sádla atd. (Před lety mediálně vybublalo napovrch, nechutné omlazování masa a sýrů v hitlermarketech Albert) Osobně si peču doma vlastní chleba, mouku teda proženu sítem, ale celozrnou žitnou už těžko, že. Zásobu mouky mám zavařenou v igelit. sáčcích. Velkovýroba potravin je obecně neuhlídatelná, často stovky metrů uzavřených potravinových produktovodů, nedokonalé sváry (nemožnost spolehlivé CIP sanitace atd), zahraniční či málo placení zaměstnanci už jsou jen třešničkou na dortu. Uzavřel bych to, že zákazníci jen tuší hloubku problémů, mouku z Východní Fialově bratrské země už jaksi nerozenáme vůbec na regálu obchodu...

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

2x
Dobrý den, netuším, oč přesně Vám jde, ale tak těžký život, jaký máte Vy, nikomu nezávidím. Zdravím!

 

hujer

1x

A jaký je vlastně dotaz? Toto je poradna, kde se radí k problémům. Podobné se tady občas probírá a sám si odpovídáš

Velkovýroba potravin je obecně neuhlídatelná- tak co dál? Nekupuj tyto produkty a mouku si vyráběj doma!

Tu skladovat v igelitových sáčcích se ti zdá hygienické?

 

lmgify

1x

Vyndej si hlavu z alobalu, přestaň číst ty nesmyslný konspirační weby a místo toho si raději přečti stránky Státní potravinářské inspekce o přidávání hmyzu do potravin a dalších hoaxech (blbci šířenými nesmysly).

 


0x
Broučci jsou ten nejmenší problém..Kdysi jsem slyšel od zaměstnanců masokombinátu,kteří tam pracovali v dobách před velkovýrobami a před vlnou cizojazyčných pracovníků, jak to tehdy chodilo..Ráno po příchodu do práce se zaply stroje na krouhání masa a chvilku to tam pištělo,jak stroje semlely nebo nakrouhaly krysy..Ty krysy,co si poklidně v noci šmakovaly, pak šmakovaly spoustě konzumentů v různých salámech a jiných masových produktech..Ti lidé možná žijí dodnes a salámy kupují dále

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]