Zdravím, máme v srpnu oslavu zrovna když jsou největší horka. Rád bych koupil nějakou 50L bečku alespoň 11 stupňového piva at to má chut, já nemám rád vodu typu desítek. Je to dobrý nápad točit silnější pivo co má říz nebo jít do klasiky a točit to, čeho se dá vypít víc?
Za mne do horka spíš něco lehčího než silnější a po dvou pivech jí mít jak z praku. Ale co chceš pít a co ti vyhovuje zjistíš jedině ty sám, tak naber vzorky a vyzkoušej co ti chutná. Nebo vyber podle chuti papírově podle tabulek hodnocení piva a pak ještě ověřit naživo.
Nikdy se nedá zavděčit všem..Takže bych radil koupit sud podle SVÉ chuti! A vybíravcům nakoupit plechovky různých značek a nachladit.Já osobně preferuji desítku a všude se mi za to smějou..Za sebe bych nechtěl pít v tom vedru dvanáctku a pak odpadnout..pokud ta oslava bude na celé odpoledne a večer.."Velcí borci" chtějí Plzeň a pak vypijou dvě za celou oslavu..Proto si často radši přinesu svou desítku Zrovna loni byl sraz po 20 letech od maturity a všichni chtěli "pořádné pivo"..pak tam cucali nealko A já, který navrhoval desítku jsem venku po několika dvanáctkách na sluníčku vypadal jak dělo To "pořádný" pivo samozřejmě zbylo a museli jsme ho ještě doplácet,ptž. hospodský by to prý neprodal Bylo to na hřišti v jedné menší obecní hospůdce..to pivo si vysloveně přáli spolužáci..
Ono zaleží kdo tam bude. Pokud budou na té oslavě i ženy, nebo příležitostní alkoholici, tak by bylo na místě, koupit i něco slabšího, protože nemusí všichni sdílet stejný názor. Podobné je to i se značkou, bylo by dobré vědět, jaká značka by vyhovovala většině.
iano
Ideálně Litovel Moravan, to je 11° se 4,6% alkoholu a výbornou chutí.
11% je dobrý kompromis. Obvykle bývají dobré a přecijen to má o cca 1% méně alkoholu. "Nejlepší" je Prazdroj, protože je to 12-ka, ale alkoholu má jak 11-ka, navíc je tradiční a drahý, takže si nikdo nedovolí ho kritizovat . Existují mnohem levnější a lepší piva, ale ty už nemusí chutnat každému. Prazdroj sice už dávno není tak dobrý, jak býval, ale pořád je pitelný.
Stupňovitost piva nezávisi od obsahu alkoholu. Zvýšovaním obsahu alkoholu sa len vylepšuje chut nekvalitného piva,ktoré je ochudobnené o kvalitné suroviny. Kvalitná dvanástka by mala obsahovat do 4,7 % alkoholu. Dnes má viac hociktorá desiatka. Ak chcete dobré pivo, tak ja by som sa prikláňal ku dvanástke Gambrinusu alebo Staroprameňa.
Čo má Slovensko s tým spoločné? Inak najlepšie bol Radegast 12, keď vyšiel a pokiaľ ho nekúpili zo zahraničia. Vtedy odišiel aj vrchný sládok a šiel do Ostravaru.
23.7. jste se obaval, ze silnejsi pivo by v tom vedru unavovalo. Prave na jednom sedim venku, no a ta vodova studena 10ka by urcite nepotesila. 12 je sice taky chlazena, ale aspon zahreje o neco vic.. Idealne ale uvarte svarak. To partu pred barakem u ohne potesi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.