Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Suchý džin

Od: magdon® odpovědí: 7 změna:

Téměř na každé lahvi ginu je text "Dry Gin". Suché víno si představit umím, ale v čem spočívá "suchost" ginu?

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hujer

2x

magdone stačí zadat do vyhledavačů a třeba : London Dry gin – do klasických koktejlů Základní britský styl těch nejsušších ginů. Aby byl gin London Dry, musí být destilace posledním krokem výroby, po kterém následuje už jen ředění vodou. Tento typ má také nejnižší obsah cukru na litr, proto je nejsušší.

ginn

To nedává vůbec smysl a hned ze dvou důvodů, pokud po posledním kroku výroby následuje další (ředění) to to není krok poslední ale předposlední, a pokud někam přidáme vodu tak to není suché, suchost je už z podstaty slova absence vody.

cico

A co takhle SUCHÁ destilace - viz it.. pálení bez přístupu vzduchu!


ginn - Takže "suché víno" je bez vody ? Já myslel, že bez cukru. Tedy s minimálním obsahem cukru.

kdosi

Tak bych čekal, že nesladké víno se bude jmenovat "nesladké" (a nebo naopak sladká budou pojmenována jako "sladká").

Suchý je prach, sůl, cukr, mouka ... které jsou bez vody a s obsahem cukru to nijak nesouvisí.

 


Tak jo, díky za vysvětlení. Gin mám rád , chutě má různé, ale nikdy jsem si nevšiml, že by byl rozdíl ve sladkosti. Ale je fakt, že těch bez tohodle nápisu jsem moc nepil .

 

007cz

0x
Tradiční výroba se velmi podobá výrobě whisky. Nejprve se destiluje fermentovaný obilný (nejčastěji ječný) slad. Tento destilát se pak znovu destiluje, nyní již se směsí oleje z jalovce a dalších bylin a koření. Výsledkem je gin s poměrně nízkou koncentrací alkoholu, který se pak znovu destiluje s olejem z jalovce a dalšími bylinami.
Tento dvakrát destilovaný gin se někdy označuje jako double gin. Následně zraje v dubových sudech, čímž se dosahuje plnější chuti ginu.
Jiným způsobem se vyrábí dry gin. Nejprve se vytvoří destilát, nejčastěji z obilí (u levnějších ginů se používají i další suroviny jako jsou brambory, kukuřice nebo cukrová řepa). Výsledný destilát je následně opět destilován, nad destilovanou kapalinou je zavěšen prodyšný vak, naplněný jalovcem s dalšími bylinkami a kořením. Horké páry destilátu projdou touto směsí, kondenzují navrchu kotle a následně odkapávají zpět. Takto vzniká suchý gin, který je lehčí než tradiční genever, protože nezraje v sudech. Říká Wiki.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]