Nejste přihlášen/a.
Ano, jím ty 100%, ale spíš jen někdy z praktické nouze, je výhodnější si to namixovat doma. Jednou jsou zkoušela tu slanou a nic moc, jako mimino jsem je také prý nechtěla. Jinak jsem si po extrakci osmičky dělala smoothie mrkev, celer, těstoviny/brambory, kuřecí maso/tuňák a po tom jsem se mohla utlouct.
Míval jsem je rád, ve skleničce nebo konzervě. Jmenovalo se to "kojenecká výživa" název přesnídávka se na obalu objevil až pozdějc (ono vůbec spousta věcí se dřív jmenovala jinak, než se jim říkalo). No ale to bylo mnohem levnější. Pak se to zdražovalo a zdražovalo, zároveň byla nová a úspornější receptura a ještě novější, takže mi to i docela přestalo chutnat a průmyslovou přesnídávku jsem už dávno neměl.
Poslední dobou máme od příbuzných doma dělané a to je něco úplně jiného (určitě tam něpřidávají tolik chemie, i když popravdě nevím co kromě ovoce tam dávají, jestli i nějaký konzervant, cukr asi ne ...).
Známí z vesnice měli na dvoře jabloň plodící letní jablka - a tudíž si vyráběli přesnídávek sklenice. Velké sklenice. Výborná poživatina, jednou mne obdarovali. Také vyrábějí "škvarková povidla". To se v rámci zabíječky umelou škvarky a ve směsi se sádlem se to nějak zavaří (nebo jen zavře?) do sklenic. V zimě se to maže na chleba, má to béžovou barvu škvarků.
Ty přesnídávky co se prodávají jsou takové malinké s divným víčkem...
Dříve jsem vlastní vyrobila a zavařila, když bylo ovoce hodně. Různé kombinace ze zahrádky, ale i s banánem. Teď si někdy koupím na cestu na svačinu, ale tu bez přidaného cukru. Nechápu proč sladké ovoce přislazují a děcka na to zvykají.
To je jednoduché - oslazené ovoce si u cesty nenatrhají, tak budou kupovat to jejich, na které jsou zvyklé - a na každém prodaném kusu mají zisk
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.