Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Starý papiňák - bezpečnost

Od: smode2 odpovědí: 15 změna:

Hezký den všem

Nedávno jsem zahlédl na internetu starý papiňák a ne příliš dobré názory na něj, zejména z hlediska bezpečnosti. Pamatuji si že jsme jej kdysi dávno měli doma, ale prakticky nepoužívali. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto typem tlakového hrnce?

Děkuji.


 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

Ten hrnec má jedinou nevýhodu - je hliníkový, takže se nechytá ne indukci. Ale z hlediska použitelnosti a beypečnosti je lautr stejný, jako ty nové - primární bezpečnost zajištuje středový takový ventil, sekundárně tam je pojistka pod tím třmenem, ta se v případě problému protaví- ovšem pak je nutné to vyměnit ta stejný kus, ne dát tam kus plechu.

nov
17.02.24 16:16

 


4x

Mám na vaření vepřového kolena a žádný problém sním nikdy nebyl.

 

id

3x
Bezpečnost dnešních tlakáčů je dávno překonána. Tento šel na sběrný dvůr a mám elektrický.
smode2

Vidíte, že běžně existuje i elektrický jsem doteď neměl ani páru

id
Mám eltkakáč už 12 let. První mísa uvnitř byla teflonová, po 7 letech jsem vyměnila za nerez. Nastaveno pár programů, stiskněte čudlík a hotovo. Nic neofukuje, nic nesmrdí, sám vypne a udrží teplotu než se vrátím. Používám denně.

 

liska5

3x

Pokud je těsnění v pořádku a píst čistý, tak to bude funkční. Bezpečnost asi nikdy nebyla 100%. Stačila slupka z čočky... Měla jsem kdysi stejný. Pak jsem pro klid duše vyměnila hliník za nerezový, který avizuje teplotu.

smode2

V těch nových propagují právě více typů tlakových zabezpečení.

 

nov

3x

Tlakový hrnec Kuchta 2,5 litr používám desítky let, jen 1x jsem měnila roztavitelnou pojistku a gumové těsnění.

Je naprosto bezpečný, když se umí správně používat. Zřejmě záleží na dovednosti hospodyňky.

Časem jsem pořídila novější nerezový typ BANQUET o větším obsahu /3,5 l + 5 l/ s jednou poklicí.

smode2

"když se umí správně používat" - to bude do budoucna nejspíš zásadní problém u mnoha výrobků

No, u tohoto typu to bylo dost jednoduché. Kontrolovat průchodnost trubičky a správně našroubovat závažíčko.

nov

Návod je jednoduchý jako facka.

 


2x
Do dnes pamatuji. Matinka v něm vařila nějakou polívku. Najednou šílený hvizd a únik páry. Ta tlaková čepička (či jak se to jmenuje) pryč a po celé kuchyní polívka.
Stěny,strop.
papir

Odšroubovala se? Sama? ) nebo něco prdlo?

 

papin

2x

Při správném použití nic nehrozí... stejně jako u nerez co mám, šla zvýšit zátěž a tim tlak v hrnci, nikdy to neprdlo... to musí vydržet tak 20 baru minimálně

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]