Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem
Nedávno jsem zahlédl na internetu starý papiňák a ne příliš dobré názory na něj, zejména z hlediska bezpečnosti. Pamatuji si že jsme jej kdysi dávno měli doma, ale prakticky nepoužívali. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto typem tlakového hrnce?
Děkuji.
Ten hrnec má jedinou nevýhodu - je hliníkový, takže se nechytá ne indukci. Ale z hlediska použitelnosti a beypečnosti je lautr stejný, jako ty nové - primární bezpečnost zajištuje středový takový ventil, sekundárně tam je pojistka pod tím třmenem, ta se v případě problému protaví- ovšem pak je nutné to vyměnit ta stejný kus, ne dát tam kus plechu.
Tlakový hrnec Kuchta 2,5 litr používám desítky let, jen 1x jsem měnila roztavitelnou pojistku a gumové těsnění.
Je naprosto bezpečný, když se umí správně používat. Zřejmě záleží na dovednosti hospodyňky.
Časem jsem pořídila novější nerezový typ BANQUET o větším obsahu /3,5 l + 5 l/ s jednou poklicí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.