Nejste přihlášen/a.
Na jednom nápojovém lístku jsem narazil na tyto údaje. Nikdy jsem se s jakýmisi jednotkami "IBU" nepotkal. Jak se to měří? Co to vyjadřuje? Z čeho se vychází?
Jednotka je udávána chemicky, ne senzoricky a udává obsah miligramů iso-alfa-hořkých kyselin na jeden litr piva. Chut piva dále ovlivňují i další složky, jako je složení sladu, typ použitého chmele atd. Hořkost je tedy "mg/litr". Některé opravdu nekonvenční IPY uvádějí až 100.
Předpokládám, že tyhle informace poskytují samy pivovary.. Díky vaší otázce jsem se dozvěděl, proč se Budvar 33 jmenuje tak, jak se jmenuje... budejovickybudvar.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.