Nejste přihlášen/a.
Koupilijsme celoplynový sporák a první pečení se nám spálilo kuře , není v návodu popis , jak vysoko se dává mřížka a nastavení teploty?
Dávám přednost kombinovanému sporáku, plotýnky plyn, trouba elektrická. Z vlastní zkušenosti vím, že plynová trouba silně vysouší a at je to maso, nebo buchta, často to nedopadne dobře.
V elektrické peču kuře na dolní mřížce, při teplotě kolem 150 stupňů. Budete to muset asi sami vyzkoušet, nejprve vyšší teplotu, později zmírnit. Nejdřív pod poklicí, teprve ke konci odkrýt, aby maso zezlátlo. Chce to získat zkušenosti a vychytat chyby. Časem se jistě naučíte. Jaga.
Děkuji popis v návodu je teplota trouby 150-300° C. Nějaké podrobnosti , co a jak péct , jak vysoko mřížku , kolikk teplota.,No musíme si to odzkoušet. Hlídat to at si nic nepřipálíme . Měli jsme sporák 25 let a tam to už bylo špatné , trouba nám špatně pekla. Tak jsem si moc nepomohl . Aspoň nemusíme zapalovat hořáky zapalovačem . 7300 je ale také dost peněz.
Plynová trouba vysušuje a snadno spálí. Měla jsem plynový sporák asi před 20 lety, ale trouba byla elektrická. Plynovou troubu bych nechtěla. Tu jsem měla kdysi před 50 lety.. Chce to zkoušet. Péct pod pokličkou, podlévat. Já dávala na dno trouby katrolek s vodou, když jsem pekla buchty.. Teď už peču jen v remosce /Pečenka ETA/
A podléváte i v té elektrické troubě? Já nesnáším když je kuře uvařené místo upečené/ugrilované.
Zpočátku ano a málo. Výpek kolem pak nabírám a polévám jím pečící se kuře. /Dávám ho péct pokladené kousky slaniny./ Ono se to odpaří a dopeče bez pokličky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.