Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Máte někdo zkušenost se sporákem MORA P50162ASs

Od: karlosdos* odpovědí: 11 změna:

Koupilijsme celoplynový sporák a první pečení se nám spálilo kuře , není v návodu popis , jak vysoko se dává mřížka a nastavení teploty?

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Dávám přednost kombinovanému sporáku, plotýnky plyn, trouba elektrická. Z vlastní zkušenosti vím, že plynová trouba silně vysouší a at je to maso, nebo buchta, často to nedopadne dobře.

V elektrické peču kuře na dolní mřížce, při teplotě kolem 150 stupňů. Budete to muset asi sami vyzkoušet, nejprve vyšší teplotu, později zmírnit. Nejdřív pod poklicí, teprve ke konci odkrýt, aby maso zezlátlo. Chce to získat zkušenosti a vychytat chyby. Časem se jistě naučíte. Jaga.

 

nov

0x

Zde je manuál ke sporáku Mora P 162 AS. Ten váš MORA P50162ASs není k nalezení.

manualypdf.cz/...

@nov: měla jsem stejný nápad, jako Vy, že mrknu na manuál. A vyskakuje mi 0, že tento výrobek neexistuje. Tak nevím. Jaga.

takynic

Taky jsem nic nenašel ani ve vyhledávači duckduckgo.com Je to vůbec typové číslo? P50162ASs

 

karlosdos*

Děkuji popis v návodu je teplota trouby 150-300° C. Nějaké podrobnosti , co a jak péct , jak vysoko mřížku , kolikk teplota.,No musíme si to odzkoušet. Hlídat to at si nic nepřipálíme . Měli jsme sporák 25 let a tam to už bylo špatné , trouba nám špatně pekla. Tak jsem si moc nepomohl . Aspoň nemusíme zapalovat hořáky zapalovačem . 7300 je ale také dost peněz.

 

liska5

0x

Plynová trouba vysušuje a snadno spálí. Měla jsem plynový sporák asi před 20 lety, ale trouba byla elektrická. Plynovou troubu bych nechtěla. Tu jsem měla kdysi před 50 lety.. Chce to zkoušet. Péct pod pokličkou, podlévat. Já dávala na dno trouby katrolek s vodou, když jsem pekla buchty.. Teď už peču jen v remosce /Pečenka ETA/

takytak

A podléváte i v té elektrické troubě? Já nesnáším když je kuře uvařené místo upečené/ugrilované.

liska5

Zpočátku ano a málo. Výpek kolem pak nabírám a polévám jím pečící se kuře. /Dávám ho péct pokladené kousky slaniny./ Ono se to odpaří a dopeče bez pokličky.

takytak

Tak to jo. Bez té slaniny bych si to dal. Hlavně aby se nedusilo a nerozpadalo se jak vyvařené v papiňáku.

 

karlosdos*

remosku také máme , ještě tu starou 50let , byl to svatební dar.

liska5

Já tu novou českou hranatou. Prý nesmí používat název remoska, tak je to Pečenka ETA. Jen to slovo remoska je už dávno pojem, tak každý ví, o čem je řeč. Jinak věc k nezaplacení.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]