Zdravím,chci si udělat jasněji u vína. Proto tedy dotaz, které víno bude "sladší"? 1) zbyt.cukr: 16, kys: 6,5 2) zbyt.cukr: 9, kys: 6 Abych pochopil vztah mezi zbytkovým cukrem a kyselinkou. Díky a pěkný den
Není to žádná záhada. Zbytkový cukr = jak je to sladké. Kyselina jak je to kyselé. Znáte sladkokyselý nálev z okrurek? Ten je také z cukru a kyseliny resp octu. Je to stejné. Co je kyselé může být i sladké.
zzdenek
Joo, to je mi jasný Mě spíš zajímalo, jestli bude sladší ZC 9 K 5 nebo ZC 15 K 11
Představ si 2 hrnky s kakaem. Do jednoho dáš lžičku hnědého prášku a dvě lžičky cukru, do druhého dvě hnědého a tři cukru. A ty se ptáš které bude lepší. To že v jednom víně bude miň kyselinek a míň cukru ve druhém víc obojího neznamená že jedno nebo druhé bude automaticky lepší. Jde o vyváženost a o to které víno profilem víc odpovídá stylu daně odrůdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.