Nejste přihlášen/a.
Musím říct, že v jídelně základní školy nám vařili výborně. Hrozně jsem si tam jako malá pochutnávala. Někdy jsme měli takovou dobrotu, bylo to něco jako obalovaný sýr, ale nebyl rozteklý, spíš takový pěnový. Říkali tomu syrník. Nevíte, co to je?
doplněno 16.04.10 13:52:Proč se mi změnil nadpis? Já jsem otázku nazvala "Znáte syrník?" Tomu nerozumím
já jsem taky pochopila, že myslíte něco podobného, obaleného jako smažák(s čím se to jedlo?)? Chápu to dobře? Nebo to bylo opravdu nasladko?:D
2 tvarohy-je jedno jaké,1-2 vejce,5-6 pol.lžíc hl.mouky,cukr dle chuti,já dávám i rozinky.
Vše smícháme-těsto se bude zdát takové lepivé ale nebojte,má to tak být.Pozor na hodně mouky-když dáte hodně tak ten tvaroh se uplně ztratí a bude to takové moučnaté a tvrdé...Takže lžící namáčenou ve vodě odebíráme kousky a rozplacáváme na rozpálené pánvičce na oleji na výšku tak necelého centimetru-nabydou!Smažíme na mírném ohni ale neodcházíme od pánvičky!Smaží se opravdu krátce a rychle!A asi je udělám protože se mi zbíhají sliny :D.
Jen doufám že to je ono :D ,ale je to recept pocházející z Ruska a tam se tomu tak říká tak nevím...
Trochu jsem hledala a syrník je sladké jídlo, kterému se někdy říká i tvarožník. Já měla za to, že se bavíte o nějaké sýrové náhražce a ne o nějaké sladké dobrůtce
Já sice nevím o jakém jídle je řeč,ale tvarohový sýr přece existuje ne?Co třeba bylo BUKO?Podle mne tvarohový sýr.Nebyly ty syrníky z něčeho takového?
Také se dělají Sýrové placičky
20 dkg eidamu- nastrouháme
3 celá vejce
2rohlíky nakrájené na malé kousky
zelená petrželka.
V míse smícháme rohlíky pokrájené na malé kousky a vejci a petrželkou a přimícháme sýr. Utvoříme placičky, které obalujeme ve strouhance a smažíme. Je to výborné, křehké a připomíná to smažáček, ale není to. Je to hrozně nadýchané.K tomu bram.kaši a kompot.
Našla jsem tohle: SYRNÍKY
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
30dkg sýra CIHLA
strouhanka
3 vejce
bude jich až až
POSTUP PŘÍPRAVY
SÝR NASTROUHÁME NAJEMNO,PODLE GRAMÁŽE SÝRA PŘIDÁME STROUHANKU
PŘ.30DKG SÝRA-6 LŽIC STROUHANKY(I MALINKO VÍC) ,NA KAŽDÝCH 10DKG JEDNO VECE
VŠECHNY 3 PŘÍSADY SMÍCHÁME,ABY VZNIKLA TUŽŠÍ HMOTA.LŽÍCÍ ODEBEREME ČÁST HMOTY,UDĚLÁME BOCHNÍČEK OBALÍME VE STROUHANCE A ŠUP DO ROZPÁLENÉHO OLEJE,SMAŽÍME DO ZALATOVA.SYRNÍKY KRÁSNĚ NABYDOU,TAKŽE JICH BUDE DOST.
kytka, knopka: Děkuji oběma za recepty, určitě to vyzkouším. Myslím, že by to mohlo být něco podobného. Tamto bylo takové pěnové, možná to bylo právě tím nastrouhaným sýrem, určitě to obsahovalo vejce a možná bych si tipla i mléko. Petrželka v tom nebyla. Bylo to fakt výborné, asi se budu muset poptat přímo na základce, koukám, že tam vaří pořád to samé Děkuji všem za zájem
Tak jsem včera zkusila ten recept s těmi rohlíky. Těsto se hrozně rozpadalo a byla to trochu pakárna, moje školní syrníky to nebyly, ale bylo to móóóc dobré. I přítel si pochutnal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.