Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Smrdí podle vás maso?

Od: mepeto odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

už několik let jím maso v omezené míře, nejím ho denně. Jedním z důvodů je i to, že mi maso (i když je čerstvé) často tak jako "smrdí," i když je tepelně upravené. Máte to někdo taky tak? Nebo vám vůně masa vůbec nevadí?

 

 

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


7x

Hovezi me voni - zrovna vcera sme porcovali byka a jak to ma clovek pod nosem, hned bych se zakousl.

Cerstve veprove a kureci po zabiti je spise takove neutralni, urcite ale nesmrdi.

Pokud smrdi, znamena to pouze, ze kupujete nejakej hnus necerstvej, buhvi jak skladovanej.

 


5x

Mě tedy maso nesmrdí, přičemž nejsem ten, který musí mít maso 3x denně. Ale jsem ten, kterým je naprosto k smíchu veganská agresivní propaganda a jejich nezkrotná touha přesvědčovat o jejich jediné správné pravdě.

Nehádám se s nimi, to je kolikrát přesně to, na co čekají.

Zato si v jejich přítomnosti s gustem dám třeba pečenou jitrnici nebo něco podobného. I když bych si jinak dal třeba smažený květák, za ty pohledy to stojí...

 

stirecek

3x

Dobrý večer,

Nejpříjemnější vůně, je vůně hovězího masa. To říkám, když ho porcuji, přivoň si. Voní jako lískové oříšky.

Syrová falešná i pravá svíčková, i ze zadního, na bifteky, mňamka.

 

vaclav*

2x
Maso není někde úplně čerstvé.
Když pověsím vepře za nohy tak mi nevysvětlíš proč by to maso mělo být "nečerstvé" ale ono to o kvalitě masa nic nic nevypovídá. Naopak nejdražší masa jsou stařená ve visu i několik týdnů. Když prase rozpůlím udělám akorát zabijačkový guláš protože tam je ta syrovost nevydýchaneho masa tím, co mu dává zvláštní chut. Jinak se maso zpracovává druhý nebo třetí den.

 

abt

2x

Mně teda smrdí kuřecí maso a ryby, i když je to čerstvé. Ani je nejím.

 

janm*

1x

Ano mně ano, nikdy jsem maso moc nemusel a myslím že "páchne" většině lidem, kdyby ne, nemuselo by se péct vařit a kořenit, jistě jsou výjimky, jsou lidé kteří mají rádi když z toho teče krev a všimněte si kolikrát malých dětí a vzpomeňme když jsme byli malí jak nám to často ani po tepelné úpravě a chucení moc "nelezlo". Také si vezměte návštěvu řeznictví nebo přímo masokombinát, mrtvolný zápach přímo odpudivý, ze začátku, než si na to zvyknete a po čase to přestanete vnímat...

 


1x

Maso mám moc ráda a sice všechny druhy - vepřové, hovězí, skopové, telecí, kůzlečí, drůbeží, králičí, ryby i zvěřinu. Snad jsem nezapomněla na nic.

Pokud je maso skutečně čerstvé, nikdy nesmrdí. Spíš má takovou příjemnou lehkou vůni. Musí to být ale pěkné maso, u prasete třeba kýta. Vnitřnosti už nevoní tak příjemně, jako kvalitní maso, byla v břišní dutině ve společnosti střev.

Kupujete asi maso někde, kde se povalovalo už nějaký čas a není tedy čerstvé. To bych pak doporučila zachránit pořádným vypráním v octové vodě, nakonec ještě opláchnout samotnou vodou. Tepelnou úpravou a správným okořeněním se to ztratí.

Vzpomínám si - otec mé kamarádky v dětství choval dobrmany. Kupoval jim maso. Ale ty bestie ho čerstvé nechtěly. Musel ho nějaký čas nechat v míse v normální teplotě, pak bylo, jak on říkal "zamřelé". A psi se na to hned vrhli.

Vůně to tedy pěkná nebyla. Ještě, že my lidé, preferujeme maso čerstvé. Dobrou chut. Jaga.

prikld1

Žraloka, žabí stehýnka, šneky a moučné červy

Ó ano, bezvadně jste doplnil můj seznam. Mám doma francouzskou kuchařku, kde je mimo jiné recept na žabí stehýnka i ty šneky. Ale nikdy jsem to nevyzkoušela. O ty šneky bych se možná i pokusila, ale je mi jasné, že by mi pak manžel veškeré nádobí hodil na hnůj / mě možná taky/ a už nikdy mi nedal pusu.

Těch žab by mi bylo líto. Kvůli dvěma pitomým zadním nohám /nic jiného se ze zvířete nepoužívá/ zabít žábu, odříznout zadní nohy a to ostatní pro nic za nic vyhodit, to by mi bylo líto. Raději si je v létě poslechnu, jak večer krásně u rybíka zpívají. Ale je jasné, že na tu delikatesu se používá speciální druh žab, které mají masitá zadní stehýnka. Z takového skokánka nebo kuňky by nic chutného nebylo.

Ovšem, červy? To tedy ne! Jaga.

Neodolala jsem...

Jedubabičko, přesně tak. Je to smutné zabít zvíře jen kvůli dvěma stehýnkům.

Takový čuník, když už se zabije, se spotřebuje takřka celý, to je o něčem jiném. Jaga.

 


1x
Čerstvý maso nesmrdí. To ani náhodou. Po úpravě nádherně voní, zvláště při pečení.
Co tedy smrdí a vcelku dost je květák. Ten když se vaří tak musím jít pryč.

 

tebi

1x

ano, smrdi. ne zkazenim, ale tim, ze ma charakteristickou vuni, smrad. jde ciste o to, ze kdyz ho nejime moc casto smrdi i mi a to jsem veru dobra masozravka...

 

 

nella

0x
Ano, já to tak mám. Také nejsem příliš velký konzument masa. Jím ho spíš proto že je to jednodušší, hlavně co se týče společného vaření pro rodinu, jídla venku atp. Ale maso mi nevoní a sahám na něj celkem nerada. Třeba steak je jídlo které si nikdy nedám, protože je to pro mě kus samotného maso a to nesním. Třeba v omáčkách nebo různě zapečené ho sním

 

liska5

0x

Když se kuchaj slepice, to je takový teplý puch z těch vnitřností. Uf!. Jak zasmrádne maso a nedejbože ryba, tak to je tedy síla.

Obecně sázím na domácí zdroje, králíky, krůty, jehňata... Tam ten pach syrového není tak znát.

 


0x

Říkejte si tu co chcete, ale já na vůni pěkně upečené kachničky nebo vepřové pečeně nedám dopustit !

liska5

Mluvíme o syrovém. Pečená kachnička je něco jiného. Ta je božíííí!

 

fram

0x

Syrové čerstvé maso mi nesmrdí, cítím je tak nějak neutrálně. Záleží velmi na úpravě, aby patřičně vonělo. Každé maso je dobré naložit do koření a zeleniny. U mne jsou to 4 dny. Pak úprava. Moje krevní skupina je výrazně masožravá.

 


0x

Nesmrdí mi, když je čerstvé, ani ryba mi nesmrdí, prostě je cítit rybou, ale žádný smrad.

Asi co nos, to jiný čich. Naši známí nikdy nepečou kachnu, protože to je hrozný smrad. U nás když se peče kachnička, provoní to celý dům a všem se již předem sbíhají sliny.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]