Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už několik let jím maso v omezené míře, nejím ho denně. Jedním z důvodů je i to, že mi maso (i když je čerstvé) často tak jako "smrdí," i když je tepelně upravené. Máte to někdo taky tak? Nebo vám vůně masa vůbec nevadí?
Hovezi me voni - zrovna vcera sme porcovali byka a jak to ma clovek pod nosem, hned bych se zakousl.
Cerstve veprove a kureci po zabiti je spise takove neutralni, urcite ale nesmrdi.
Pokud smrdi, znamena to pouze, ze kupujete nejakej hnus necerstvej, buhvi jak skladovanej.
Mě tedy maso nesmrdí, přičemž nejsem ten, který musí mít maso 3x denně. Ale jsem ten, kterým je naprosto k smíchu veganská agresivní propaganda a jejich nezkrotná touha přesvědčovat o jejich jediné správné pravdě.
Nehádám se s nimi, to je kolikrát přesně to, na co čekají.
Zato si v jejich přítomnosti s gustem dám třeba pečenou jitrnici nebo něco podobného. I když bych si jinak dal třeba smažený květák, za ty pohledy to stojí...
Ano mně ano, nikdy jsem maso moc nemusel a myslím že "páchne" většině lidem, kdyby ne, nemuselo by se péct vařit a kořenit, jistě jsou výjimky, jsou lidé kteří mají rádi když z toho teče krev a všimněte si kolikrát malých dětí a vzpomeňme když jsme byli malí jak nám to často ani po tepelné úpravě a chucení moc "nelezlo". Také si vezměte návštěvu řeznictví nebo přímo masokombinát, mrtvolný zápach přímo odpudivý, ze začátku, než si na to zvyknete a po čase to přestanete vnímat...
Maso mám moc ráda a sice všechny druhy - vepřové, hovězí, skopové, telecí, kůzlečí, drůbeží, králičí, ryby i zvěřinu. Snad jsem nezapomněla na nic.
Pokud je maso skutečně čerstvé, nikdy nesmrdí. Spíš má takovou příjemnou lehkou vůni. Musí to být ale pěkné maso, u prasete třeba kýta. Vnitřnosti už nevoní tak příjemně, jako kvalitní maso, byla v břišní dutině ve společnosti střev.
Kupujete asi maso někde, kde se povalovalo už nějaký čas a není tedy čerstvé. To bych pak doporučila zachránit pořádným vypráním v octové vodě, nakonec ještě opláchnout samotnou vodou. Tepelnou úpravou a správným okořeněním se to ztratí.
Vzpomínám si - otec mé kamarádky v dětství choval dobrmany. Kupoval jim maso. Ale ty bestie ho čerstvé nechtěly. Musel ho nějaký čas nechat v míse v normální teplotě, pak bylo, jak on říkal "zamřelé". A psi se na to hned vrhli.
Vůně to tedy pěkná nebyla. Ještě, že my lidé, preferujeme maso čerstvé. Dobrou chut. Jaga.
Ó ano, bezvadně jste doplnil můj seznam. Mám doma francouzskou kuchařku, kde je mimo jiné recept na žabí stehýnka i ty šneky. Ale nikdy jsem to nevyzkoušela. O ty šneky bych se možná i pokusila, ale je mi jasné, že by mi pak manžel veškeré nádobí hodil na hnůj / mě možná taky/ a už nikdy mi nedal pusu.
Těch žab by mi bylo líto. Kvůli dvěma pitomým zadním nohám /nic jiného se ze zvířete nepoužívá/ zabít žábu, odříznout zadní nohy a to ostatní pro nic za nic vyhodit, to by mi bylo líto. Raději si je v létě poslechnu, jak večer krásně u rybíka zpívají. Ale je jasné, že na tu delikatesu se používá speciální druh žab, které mají masitá zadní stehýnka. Z takového skokánka nebo kuňky by nic chutného nebylo.
Ovšem, červy? To tedy ne! Jaga.
Asi co nos, to jiný čich. Naši známí nikdy nepečou kachnu, protože to je hrozný smrad. U nás když se peče kachnička, provoní to celý dům a všem se již předem sbíhají sliny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.