Nejste přihlášen/a.
Nedobrá čokoláda je např. Milka, kdo pamatuje originální Milku ze Švýcarska, tak mi dá za pravdu!
To nejde vůbec srovnávat, ani ta německá nebyla tak dobrá, jako když byla vyrobená ve Vevey. Jmenovala se Milka Suchard.
V těch větách si protiřečíš. V jedné máš rád vysokoprocentní a ve druhé ne. Čím vyšší obsah kakaa, tím kvalitnější čokoláda (a také dražší).
Mně z Lidlu chutnala Schogetten hořká s kokosovou náplní v červeném obalu. Není to tabulka, i když je tak balená. Jsou to jednotlivé kostičky. Všechny druhy / asi 10/ zůstaly, jen tahle zmizela. Tak si občas koupím čtvercovou Sportku hořkou s lískáčema nebo s mandlema. Někdy i ty vysokoprocentní hořké.
Jo, jednou dávno jsem dostala Barillu a byl v ní červ. Růžovej, tlustej!
liško, tak mě to vysvětli, mě to tak vyznívá, nemá rád vysokoprocentní (nad 70% a výš, už je vysokoprocentní), ale v druhé větě ano. V tom případě to měl napsat srozumitelně. Je mnoho čokolád, které mají s bídou 50-60%.To je samý tuk a jíst to nejde.
@ferax - Čokoládu má rád, ale ne ty vysokoprocentní. Když má víc jak 70%, nechutná mu. Takže má rád ty s méně procenty. Je to jasné
Když čokoládu, tak kvalitní. Mléčnou tady u nás ne, tu bílou NIKDY ne, takže pouze "hořkou". Ale ne od každého výrobce je dobrá, i když v ní bude 75% kakaa. Já mám ráda čokoládové pralinky s různými náplněni. Ale tady se koupit nedají. To co se prodává u nás bych prostě nejedla. Možná v Praze, v nějakých luxusních prodejnách čokolády se dají koupit na váhu, tak, jak jsem tomu byla zvyklá v cizině. Takže já si ty pralinky dělám sama. Netvrdím, že jsou stejné kvality, nemohou být, protože tady neseženu tu kvalitní základní ingredienci , což jsou ty čokoládové pecky. Ale pořád jsou ty moje pralinky daleko lepší, než cokoliv tady koupeného v nějakém supermarketu a vím co v nich je.
Tu Carlu často vídám v Penny. Dělají s ní neuvěřitelné skoky ohledně ceny. Někdy je drahá, jindy za pár šestáků. Neměla jsem ji nikdy, ale říkala jsem si, že to bude asi pěkný humus, vzhledem k těm cenovým houpancům.
Za mě nejlepší čokoláda byla někdy ke konci 60. let. Byla s pomerančovou příchutí. Sytě zelený obal a na něm veliký oranžový pomneranč. Váha 100 g. Vím, že už ji nikdy neochutnám, ale aspoň ten obal bych chtěla znovu uvidět. Ale nemohu ji nikde najít, holt už zmizela. Jaga.
Myslím, že výrobcem byla ZORA, ale mohu se mýlit.
Carlu jsem měl kdysi dávno a byl to pěkný humáč. A koukám že stále je. Dnes jsem si dal zmrzku Magnum double chocolate a mňam
Včera byl právě v akci, v Tescu. Sice je dražší i tak, ale výborný.
Co se týče čoko, vždy jsem jedl jen Lindt 85%. Tahle čoko měla nezaměnitelnou sametovou chut oproti jiným % od Lindtu. Jenže nevím proč, ale časem mě z ní začala bolet hlava vždy před probuzením a vydržela bolet i nějakou dobu po probuzení. Snížil jsem to na 70% čoko, ale stejně hlava pak bolela..ne moc, ale tak nepříjemně. Takže už čoko do sebe nervu, ale občas si koupím jen takhle něco a v pohodě.
mám rád defakto všechno co má čoko příchut..at je to zmrzka, buchta, oplatek..prostě cokoliv Tak jasně, každý to máme jinak..já si tedy na Magnumu pošmákl a tuky neřeším..takovýma věcma se neláduju pravidelně, takže no problema. Jinak nemám problém ani s obyč lednáčkem..ten jsem si chtěl původně koupit..nebo nějaký kournout..ale když se ten magnáč v akci tak na mě kouk..
Tučný? No hlavně to není vodnatý. Magnum mám ráda, protože má výraznou chut. Jak čokolády, tak samotné zmrzliny. Ostatní to dohání vodou a cukrem. M.
Milá @nikc, nic vám nenutím. Jen mi prostě takový nešizený nanuk chutná a těžko mi po něm není. Ale pravdou je, že vysoké procento žlučníkářů jí pro ně nevhodná jídla i za cenu záchvatu. Nemohou odolat chuti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.