Nejste přihlášen/a.
Máme doma chléb ješte nepokrájený v sáčku a jsou na nem takové bílé flíčky asi jako nechet v prumeru. Je tam asi 10 dnu. Muže to být penicilín? To by se teď hodilo. Není to ta klasická šedá odporná pleseň.Toto je bíle a nemá to výstupky nahoru je to jako flek.
ferax: Máš Tv tuner Evolveo do počítače. Je tam ručné ladení kanálu a nebo jenom automatické?
Podívejte se na datum spotřeby, je na každém sáčku, obalu, nebo sponce. Po datumu spotřeby vyhodit.
Co to je za chleba? Je to trvanlivý nebo běžný?
To je chléb z pekárny ,já jsem ho dal doma do sáčku aby nestvrdl. Na vojne ve sklade byl chléb na víc dnu 4-5 možná víc. Ten čerstvý se uložil a jedl se ten nejstarší,4-5 dnu starý.
Takže se vlastně pořád jedl starý chleba. To byl asi nějaký speciální komisárek.
-----------------------------------
No jo, jak už bylo napsáno, bez milosti vyhodit.
Příště raději nakrájet a dát po vychladnutí do mrazničky.
Neplýtvejme, kdo nemá momentálně zaměstnání.
Také občas na zapomenutém kousku chleba najdu plíseň. Zelenou. Vy ale nebádejte nad barvou a chleba vyhoďte. S plísní se nedává ani domácímu zvířectvu. A myšlenka, že by se teď hodil penicilin, je úplně a ze všech možných pohledů špatná!
Je vhodné mít doma chleba tak na dva dny. V této době, kdy se nechce moc chodit do obchodů, rozkrojte pecen nebo veku na dva i více kusů, podle velikosti rodiny a obvyklé spotřeby. A něco dejte do mrazničky.
My víme, že jste to nesnědl. To by ani bezdomovec nevytáhnul z kontejneru. A vy máte určitě dobrý příjem na to, aby jste nemusel jíst starý plísnivý chleba. Takový chléb se nekonzumoval ani za války.
kvásek:Jenže to bila jiná plíseň ,možná to ani nebyla plíseň ,jenom bíle fleky bez chuti,tak jsem to snedl s medem. To nebyla klasická plíseň ,tu bych nejedl přímo ,až po vykrojení z chleba.
Hezký den
Ano, jíst se to nemá, ale když to náhodou sníte tak určitě neumřete, dnes se z plísně na potravinách dělá "obrovský problém" přitom na druhou stranu lidé jedí v jídle rezidua daleko škodlivější, např. pesticidy, tam se jen uvede (v případě rozboru) že je to "v normě" "a" není to vidět cítit lidé to sní s chutí, takže z trochu plesnivého chleba když ho náhodou sníte bych určitě nepropadal hysterii... a za druhé, bez odborného posouzení sice nelze ihned zjistit o jaký druh plísně se jedná, ale klidně to může být i právě ta, která penicilin produkuje, obsahuje, není pravdou že se musí pěstovat "jen uměle", nemusí...
Další věc, známý byl na brigádě kdesi v mlékárnách, při "recyklaci" sýrů tam prý házely i ty plesnivé (nemyslel s tou "ušlechtilou" plísní ) čili se to semlelo potavilo nebo rozmixovalo či co, a výsledek chutný sýr "bez plísně" tedy pro konzumenta "jakoby" bez plísně , tedy "čerstvý". Kdesi jsem slyšel že na rány ve středověku přikládali starý chleba prý pro desinfekci a prý to pomáhalo, tak pokud to tak opravdu bylo, pak ti lidé nevědomky využívali desinfekční schopnosti penicilinů dávno před jejich objevem dr. Flemingem, čímž zase nechci tvrdit že každá plíseň na chlebu je takto prospěšná...
Nie ste z Prahy? To musíte jest pomaly, aby Vám nezabehlo.
Niečo podobné ako tento:
Na Zelném rynku v horkém letním odpoledni pije kořeň vodu z kašny. Klape si to okolo origoš ze štatlu a povídá:
- Ty, kemo, nechlemsté tu vasrovku, chčíjó do teho morgoši a blijó tam zkalení rybízci!
Borec se otočí, čumí jak trubka a povidá:
- Prosím? ... Promiňte, já vám nerozumím.
- Hókám, neglgé tu vasrůvku. Morgoši do ni chčijó a zkalení rybízci blijó, zvopakuje místňák.
Borec celé zmatené otře hubu a říká:
- Já, já se obávám, že nerozumím vašemu přízvuku, přijel jsem z Prahy a ještě ...
- Jo ták, vy ste z Prahy, skočí mu do řeči ten Brňák:
- Tož pite pomalu, pane, je to studené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.