Nejste přihlášen/a.
Teď když řeším denně domácí obědy, už mi pomalu začíná docházet inspirace, co mám napříště uvařit.
Co budete o víkendu vařit vy?
Také bramborové placky, k nim zelný salát se zeleným ze zahrádky /kopřivy, medvědí česnek, sedmikráskové lístky/, rajskou polévku s rýží.
Tak jsem nakonec včera nevařila nic a jenom zakrojila do lovečáku, který čekal na tyhle separační chvíle.
Dnes kroupy se zelím a se škvarkama. Přišla bída na důchodce.
Avšak večer vyndám vepřovou krkovičku z mrazáku a upeču ji na švestkách /také zmrazené, ale už potřebují dobrat/.
Nedávno tady byl dotaz, co s krůtím běhákem a ty švestky tam padly. Zkusila jsem už jednou s vepřovým masem a kuřecím a nemá to chybu, ten výpek je strašně dobrý, sladkokyselý.
Zítra vepřovou krkovičku v bramborákovém těstě. K tomu zelný salát s křenem.
Na neděli mám v lednici naloženého bažanta, bude po divoku, s bramborem. K tomu borůvkový kompot.
Dnes byla rajská a děda se netvářil moc vstřícně, on ji příliš nerad. To včera na jahodové knedlíky z tvarohového těsta se, panečku, jinak usmíval. Jaga.
Óóó, každý den takové dobré jídlo, to je jiná Kde jste sehnala bažanta? Toho bych si tady dala, jen není běžně k sehnání.
Danko, máme je moc rádi a tak si každoročně na podzim asi 5 kousků koupím po honě. Po oškubání je dám do mrazáku, během roku se hodí. Jezdím tam už dost roků, slepici počítají za 40 Kč, kohoutka za 50. Pokud jste někde z oblasti mezi Pardubicemi, Chrudimí, Čáslaví, vyplatilo by se to. Jinak jet někde zdaleka, nevím. Jaga.
Budu dělat pórkovou polévku a něco k tomu. Asi hamburgera s hranolkami.
Zkuste tohle. Je to moc dobré. Ta kombinace ryby a kopru vytvoří neuvěřitelnou chut. Na 16 kostek mražené tresky jsem dal 2 lžíčky sterilovaného kopru.Víc ne, tohle bylo akorát.
apetitonline.cz/...
Nebo tohle: itesco.cz/...
Tohle mělo hodně dobrou náplň. Všem chutnala. Ale neplním caneloni, je s tím hrozná piplačka, ale dělám to na způsob lasagní. Vrstava těsta, vrstva náplně, vrstva bešamelu.Jinak ostatní podle receptu.
Vy musíte mít maminku opravdu rád, jinak byste to do sebe nedostal. Nedokázala bych to pozřít ani z lásky. Takže ale ani nechápu, jak může profesionálka neumět vařit, s tím jsem se ani snad nikdy nesetkala. Ve kterém sektoru vaří? Pochybuji, že u podnikatele, ten většinou odmítá zkrachovat kvůli amatérům...
Je to vážně zajímavé a Váš otec - má už žaludeční vředy? A komu tam nejvíce chutná? Otci nebo matce? Pokud máte sourozence, snědí to také? Vážně je to zajímavé. Že ve stravování dostane práci kuchaře i člověk, který neumí vařit. Jestli pracuje v DD nebo v dětském domově, tak opravdu ti lidé jsou zdraví? Po takové zátěži na žaludek?
Neberte to prosím jako jako pomlouvání, toho jsem daleka, já jen, že jsem o podobném případu fakt neslyšela, tak mně to zaujalo, víte. Omlouvám se..
Mám nový recept na květánové placičky. Syrový kus květáku nastrouháte na hrubém struhadle. Do toho klepnete žloutek, z bílku připravíte sníh a vmícháte. Trochu přisolit. Osmažit na pánvi, nejlépe na sádle, vypadá to divně, udělám lžcí větší bobky a rozplácnu je. K tomu bude kaše. V neděli asi houbové rizoto.
Dobrý den. Tak určitě budu dělat polévku z kuřecích hřbetů. V tuhle chvíli ještě nevím přesně, ale zřejmě budou holandské mleté řízky s bramborovou kaší a červená řepa (sterilovaná z vlastní sklizně). Nebo by mohly být španělské ptáčky s rýží nebo knedlíkem. Ale pokud mi projdou ty holanďani tak ptáčci budou v neděli.
Já nejsem moc na jídlo, k jídlu se celý život nutím a zapomínám často jíst, máme to v rodině, nepamatuju se, že by u nás byli silní lidé, všichni byli jak tyčky, zvláště náš otec, ten byl extra hubený. S mým bráchou, dvojčetem, jsme si třeba vzpomněli až za dva dny, že jsme nic nejedli..ale ted po přečtení si oběd nedám, najedla jsem se tady... a zítra, co mrazák dá...protože když vařím, tak kousek sním, zbytek zamrazím a pak tahám, dokud tam něco je. Když si tedy vzpomenu... Jídlo je nutná dřina, no...
Týý brďo! To já musím jíst pořád, a hodně pestře, a všechno mi chutná. To si udělám minutku klidně i v noci. Ráda vařím a zkouším kombinace...A večer stopečku červeného.. Taky projím v pohodě 6 tisíc měsíčně. Ale tlustá nejsem.
Dneska rybí filé osmahnuté na přírodno, jen kořeněné a se salátem z červené řepy, jablek, celeru, pórku a kys.smetany. Polévku žampionovou mám ze včera.
Opravit překlep v nicku nejde...
liško, nakonec jsem si uvařila večeři a ještě mi bohatě zbyde na zítra a pondělí - příloha : veka a čaj.
Krabička sardinek ve vlastní štávě, vyleju z toho tu štávu. Dám je do misky, dám štávu z půlky citronu a jeden netučný tvaroh, rozmíchám vidličkou, aby tam zůstaly kousky ryby, namažu na veku a hoduju.
Já ale dělám něco jiného - ten čaj nepiju hned - piju tekutiny hodinu před jídlem a minimálně hodinu po jídle. Při jídle nikdy. Jinak samozřejmě vy to jezte jak chcete, je to fakt dobré. A zdravé.
Dolgo a kdo Vám to poradil s těma tekutinama? Ono to moc zdravé není. Ale už jsem to také někde četla na internetu. Normálně se právě má pít při jídle, ale ne sladké. A ne pít jako při žízni, ale upíjet po malých doušcích, pomáhá to trávení. Ale také Vás nechci přesvědčovat. Každý musí vědět, co mu dělá dobře.
Tak já tady už 3 dny chroustám bílou kulatou ředkev na všechny způsoby. Dneska jsem ji měla nastrouhanou s tvarohem a ochucenou všelijakým kořením. K tomu jsem si uvařila dvě vajíčka na hniličko. K večeři mám hrst kešu ořechů a skleničku dobrého červeného vína. Zítra mám v plánu něco úplně jiného. Bílou dlouhou ředkev...
Jak to tady čtu, to vy všichni/všechny vaříte každý den nové jídlo? To by mě teda jeblo! Když už něco dělám, snažím se, aby to stačilo na víckrát. Oběd mám sice každý den jiný (v práci), ale večeři třeba 5krát stejnou. Aspoň vím, co bude, a můžu se na to naladit.
Tak já jsem dnes dělala španělské ptáčky - někdo to tady psal, že se na to chystá, tak jsem na ně dostala chut a inspirovala se Byly fakt dobré, ale teda příprava zabere dost času. Zítra budu dělat pečené kuře s kysaným zelím a ještě mám v plánu vývar z kuřecích krků a zeleniny. Tak doufám, že zásoby jídla vydrží, aby bylo co jíst i v týdnu. Během týdne si pak ještě rozmrazím boloňskou směs, kterou mám v zásobě a udělám lasagne.
Obnovuji opět dotaz - jsou Velikonoce, tak co budete o víkendu vařit?
@nikc: To určitě není o tom, že bych byla zvědavá, co kdo bude mít k jídlu Spíš hledám nějakou inspiraci, co bych mohla vařit, protože neustále něco vymýšlet je docela otrava.
Velikonoce jsou křestanský svátek, právě jsem to vysvětlovala manželovi, není důvod vařit víc a jinak. Peče nyní jidáše a vaří fazole na salát aby měl na zítra. Myslím, že toho bude lavor, než jsem stačila reagovat dal vařit celé 1kg fazolí. Dnes dělal špenát s bramborovým knedlíkem (ten koupil) vejce a uzený bok. Zítra se nabalí a jede na chalupu, doufám, že na 2 dny a já konečně nebudu muset od rána do večera něco jíst.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.