Nejste přihlášen/a.
Prostě to horko nějak urychluje ty procesy. Loni, jak bylo vedro, tak jsem zavařovala hrušky a prostě se nafoukly a zkazily. Sousedka měla to samé. Ještě nikdy se mi to nestalo.
Je to dáno tím, že opravdové mléko, nadojené od krávy, minimálně upravené chemicky, je přírodní produkt.
Kráva vnímá přicházející změny počasí, tlaku (stejně jako krysy opuštějící loď). Složení mléka se trochu mění (čím, nevím), proto je citlivější na kysnutí. Stejně, jako mléko ošetřené antibiotiky nemůže zkysnout. Mluvím o mléce!
Dotaz: Slyšeli jsme, že mléko při bouřce kysne, je to pravda a proč?
Ano, není to mýtus. Když je bouřka, v atmosféře se zvyšuje elektromagnetické napětí, to urychluje mléčné kvašení a mléko tedy kysne rychleji. Kysnutí je přirozený proces mléka. Tím, že naše mléko co nejméně upravujeme (nepoužíváme homogenizaci a ani vysokou pasteraci pouze šetrnou/nízkou), je naše mléko na bouřky více citlivé. U krabicového mléka se Vám toto samozřejmě nestane
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.