Nejste přihlášen/a.
Jako druhé jídlo, lehké a zdravé mohou být: vařené nové brambory /vaří se opravdu jenom chviličku/ s máslem a posypané pažitkou, nebo petrželkou. Vařené krůtí prso, nebo kuřecí, případně vařenou rybu. To vše vložit do vařící, osolené vody, nebo se může přidat trošku kurkumy a maso se zbarví do žluta.
K tomu dip ze zakysané smetany, nebo tučného jogurtu, dobře ochucený. Různé kombinace - sůl, pepř, rajčatový protlak, trošku cukru, bylinky, česnek, jemně nakrájená cibulka, hořčice, kyselá okurka, kopr, šrucha a podobně.
Pokud máte, tak se může dát na talířek i pokrájenou okurku, nejlepší je přerostlá nakládačka. Stačí jenom osolit.
Nebo rajče a paprika. Zde osolit, mírně opepřit, případně kápnout pár kapek oleje, hlavně na rajče.
Pokud nebude polévka, tak udělat vanilkový pudink, tři piškoty na dno misky, nějaké ovoce - maliny, jahody. Navrch kopeček šlehačky.
Včera po návratu z výletu jsem spíchla rychlovku.
Předvařené rýžové instatní nudle (spaří se vřelou vododou, za 4 minuty hotovo). V mikrovlnce za 4 minuty jsem udělala mraženou zeleninu. Otevřela konzervu tutáka ve vlastní štávě. Vše smíchla, zakápla oliváčem, osolila, opepřila a dobrá je v tom sojová omáčka (pro dospěláky). Hlávkový salát k tomu.
Kupte 3 porce lososa, upečte na pánvičce na trochu tuku, k tomu brambor, citron, kousek másla, salátek, nebo jen nakrájet rajské. Velmi dobré, rychlé. Dokonce i brambory už prodávají oloupané jen uvařit..
nick. Ale jo, prodávají oloupané brambory. Menší balení ve sklenici, větší v pytlíku. Ale kde? Jo, to kdybych si vzpomněla. Tuším v Kuafu nebu Tescu
Prodávají se ,,Brambory loupané, vakuované,,. Již v roce 2011 v pořadu ,,Pod pokličkou,, informovali, že v Anglii takto předpřipravená příloha má velkou oblibu. Já si myslím, že u nás to nehrozí. Pro velké restaurace ano, ale pro běžnou domácnost to je velmi drahé a zbytečné vyhazování peněz z kapes. Kdo z nás na to má!
Stejně tak třeba byla i nabídka vařených vajec /nemyslím, že by to šlo na odbyt/, nebo jsem viděla i balíčky ,,vakuovaná, vařená, loupaná, červená řepa,,. Což celkem u té řepy chápu. Pro větší rodinu to je velká úspora času a hlavně není okolo toho nepořádek.
Globalizace se ukázala i v negativním světle. Nyní se stahuje po celé Evropě z obchodů mražená zelenina, směsi i jednodruhové /32 druhů/, hrozí nebezpečí nákazy bakterií listerie. Je léto, kupujme raději místní a čerstvou zeleninu.
Tříletá dcerka? Tak což proužkovaný oběd:
1. Udusí se mrkev: začněte karamelem (=máslo a cukr), pak mrkev a nasekaná petržel, maličko muškátového květu a dusit.
2. Uvaří se v páře rýže. Zároveň s mrkví, časově.
3. Do zapékacího kastrolu dejte vrstvu rýře, pak vrstvu mrkve a zase rýži..atd. Kousíčky másla. Dejte zapéct, vrch v průběhu zalejte rozmíchaným vajíčkem v mléce. Z hotového vykrajujte trojúhelníky, aby vynikly vrstvy.
Lehoučké a dobroučké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.