Nejste přihlášen/a.
Včera vařil Babica knedlíčkový boršč, moc mě to zaujalo. Bylo to opravdu jednoduché a rychlé ,žádné dlouhé vaření masa do boršče. Nepotřebujete několik druhů masa a úžasně to vypadalo. Což byla náhoda ,či osud všechny suroviny jsem měla doma.Dnes jsem ho vařila k obědu. HMMMMMMMMMMMM chutnal skvěle , i dobře vypadal. A co vy necháváte se také inspirovat jeho kuchyní?
Občas kouknu jedním okem na Babicu, když sedím u počítače a nebo něco dělám. Líbí se mi, že zve kuchařky a kuchaře, aby předvedli své oblíbené nebo zajímavé jídlo. Nekecá jim do toho a nepoučuje. Na jeho stylu se mi líbí to, že se s přípravou nijak nemaže, klidně používá ruce - protože tak to ve skutečnosti opravdu chodí. A opravdu vaří jídla většinou jednoduchá z běžných surovin. Zatím jsem nic podle něho nevařila. Raději improvizuji podle svého - co zrovna mám v lednici a ve špajzce. Je fakt, že kombinovat se dá skutečně lecos. A pro svá zlatíčka vařím takové ty recepty z babiččiny staročeské kuchyně (svíčková, guláše klasiku i segedin, knedlo-vepřo-zelo, plněné bramborové knedlíky, kynuté ovocné knedle atd) - doplněno o kuřecí na různé způsoby. A hlavně vařím domácí knedlíky houskové i bramborové. Ty rychlovky (těstoviny apod.) nechávám na nich.
Babicu nemusím. U mě vedou "Kluci v akci". A když náhodou vařím, tak z toho co dům dá a podle vlastní fantazie.
přesně tak, Kluci to je ono a ne míchání polotovarů jako u toho B. A ještě když řekne dejte tam tohle a když nemáte tak dejte něco jiného ...
Já teda musím říct, že jako zarytý nekuchař jsem na recepty koukala jen od Babici - na netu, neb nemáme televizi. Kluky v akci má rád můj bratr, ale ten se s manželkou ve vaření vyžívá. My jsme přesný opak a přesně, na rozdíl od předchozího pisatele, nám vyhovuje styl "když nemáte tohle, dejte tam tohle" a taky - "na stejné pánvi pak ohřejete to, co jste si předtím odložili...". A jak podotkla paní Lidka, taky se mi líbí, že "patlá" ingredience rukama, nebot ne každý má doma patnáct mističek na všechno, co se do pokrmu má dát, a dalších osmnáct druhů vařeček (samozřejmě přeháním, ale prostě se mi líbí ta jednoduchost Babicových receptů). Také je mi nevím čím sympatický - asi takovou přirozenou nevyumělkovaností...
No a ano, i já nekuchař mám oblíbený pokrm - játra na olivovém oleji s těstovinami s pórkem, baby rajčátky a smetanou na karí. Jednoduché, rychlé, stačí tři základní koření (karí, sůl, pepř), jeden hrnec a jedna pánev. Na to, co by ze sebe mohl dělat, mi připadá pan Babica velmi skromný a "na-nic-si-nehrající". Vaří tak, aby ve vaření nekovaný člověk se najedl dobře a chutně a přitom u plotny netrávil půl dne. PS: A neplatí mě za reklamu, nebojte :D
kdo nechce, at se na jeho pořad nedívá a taky podle něho nevaří, ne? já se na něho příležitostně mrknu a asi 2-3x jsem vyzkoušela to, co mě zaujalo a bylo to dobré Teď mi jen vadí, když chci najít recept na netu, změnili tam nějak úpravu a nemohu najít recept, abych si ho mohla vytisknout a to mě vadí
Když ne ,tak proč?...
Protoze nevim, kdo to je a gulas, spagety, vosouchy a utopence si zvladnu udelat sam.
Když si to doma zavařím, tak vařím. Ale jen podle sebe, nebo podle tho co čtu. Pana Babicu nějak nemusím. Nic mi neudělal a osobně proti němu nic nemám, ale jeho projev v tv mě odpuzuje. Zaplat pánbůh, že v dobu kdy se exhibuje v tv většinou nemáme zaplou tv.
Když chci experimentovat v kuchyni, tak jen podle knížky. Líp si představím chut kterou by to mělo podle přípravy a surovin mít.
doplněno 03.02.10 22:03:Kdybych od něj nějaký recept četl a zalíbil se mi(ten recept) nevadilo by mi si to uvařit
Podle toho rozcuchaného potapy nevařím. Není důvod. A proč není důvod? Protože veškeré jeho recepty fungují na bázi: otevřete lednici, co v ní najdete naházejte do hrnce, chvíli povařte a máte gáblík. jednoduché, rychlé a je to jako něco italského (španělského, řeckého, jak se to zrovna hodí), ale není to přesně ono, protože je to vlastně úplně něco jiného (bodejt by ne, když následně bramborák není z brambor, hovězí guláš není z hovězího a v makových buchtách není mák)...
Jakožto muž s fantazií nemám problém otevřít lednici, vytáhnout kus něčeho a něco z toho uvařit. Experimentovat není zas takový kumšt, vlastně nejhorší co se může stát je to, že vám to nebude chutnat a příště to už takhle patlat nebudete. Na to ale nepotřebujete sledovat člověka s vyjadřováním vidláka, který by se podle mého neuživil jako kuchař ani v nádražním bufetu IV.cenové...
Ale komu se líbí, necht se jím nechává oblbovat, jaký je to umělec a mistr kuchař
Podle Babici nevařím, přijde mi to takové odfláknuté, že to musí být tvrdé a on takový hrubý, asi se pletu, ale nějak mi nesedí, ale občas kouknu na Antonia = Itala v kuchyni a o něčem jsem přemýšlela, že si uvařim, vypadalo to lákavě.
Zkoušela jsem něco uvařit podle Jamieho Olivera, co vaři na Spektru a byl to hnus, 2x a pak už jsem ztratila odvahu.
Kytko, udělala jste zásadní chybu! Dala jste otázku do volné diskuse, já bych rozdávala dobré odpovědi jak divá.
Nicméně já podle Babici nevařím, nějak mi zrovna nepadl dvakrát do oka. Všechno musí pořádně křupnout a když nemáte tohle, no tak tam dejte něco jinýho ... hmm.
Někdy se kouknu na Kluky v akci, nicméně nevařím ani podle nich.
Macku, jaké byly kedlubnové hranolky? Tam je pro mně málo masa ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.