Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Je krůta tužší než kuře?

Od: junkers* odpovědí: 15 změna:

Známí se mi smáli, že žeru polský kuřata. Tak jsem si od zdejšího chovatele koupil kus krůty, připravil jako kuře, ale bylo to takový jako tužší. Jako chut dobrá, štavnatost, kůžička křupla, podléval jsem - nepek jsem poprvý. Jaká je vaše zkušenost s tuhostí krůtího masa? APek jsem to dýl než kuře.

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

id

3x

Jistě, že je krůta tužší, dělá se stejně jako kuře, jen trochu déle. Krůta nevyroste za 28 dní jako brojlerové kuře.

 


1x

Krůta - na rozdíl od kuřete, které se může zpracovat hned - potřebuje odležet. Lehce osolit, případně i jinak okořenit a nechat aspoň přes noc v lednici. A pokud není úplně mlaďounká, tak to maso samozřejmě nebude tak křehké.

junkers*

Von prodejce něco takovýho říkal: nechat při dvou stupních v lednici. Tahle šla z auta rovnou do trouby.

A máme jasno, že?

junkers*

Mno, jasno bude příští týden. Budu to píct už naostro pro návštěvu.

 


1x

Junkers, ano, krůtí maso by mělo být rozeznatelné od kuřecího. Dříve to platilo a ne nadarmo se říkalo, že krůta má maso devíti chutí. Každá část se dala upravit jinak. Ale dnes je to všechno asi jedno. Jenom možná bude rozdíl v pevnosti toho masa. Ale tvrdit bych to nechtěla. Já také koupím občas krůtí prsa, ale nevidím v tom velký rozdíl od kuřecího. Až nato, že maso je trochu pevnější a má trochu tmavší barvu. Ale chutově bych to stejně upravené, určitě od kuřecího nerozeznala. Ono je něco jiného jíst krůtu doma vykrmenou a koupenou v obchodě. Ale to samé platí i o kuřeti. Ale jestli máte krůtu od chovatele, který je má někde ve výběhu a ne v klecích, tak by měl být rozdíl v mase citelný.

kruta

Prosím, kde se krůty chovají v klecích? Nepletete si zvířátka?

Tak asi ne, myslela jsem ty "velkochovny", kde jsou teda možná někde venku, ale je jich tam hodně. Když to dělají s kuřaty, tak proč by nedělali s krůtami.

 

figurek*

1x

jj, rozdíl je nejen v mase ale i v kostech. Kuřecí kost normálně překousnete. Krůtí kost ani náhodou.

Já když peču kus krůty, tak nejméně hodinu a ve hluboké skleněné misce. Na pekáči mi to nejde.

 


1x

Krůta má tužší a sušší maso, než kuře. Na kuře potřebuji jen kapku oleje, ve které rozpusím koření. Ale na krůtu jsem kdysi dávala proužky špeku a špekem a mandlemi jsem špikovala prsa. Také kus másla pod ní. Dlouho jsem ji nekupovala, bude nejspíše křehčí než dříve nebo z domácího chovu. A dnes bych do ní nacpala dobrou nádivku.

junkers*

Babkazov: Nádivku peču zvlášt, je to jistější a má lepší tvar. Štávičku z krůty dodám na talíři.

 

ano

0x
No jasne, i kruti játra jsou tvrdši nez kureci, zrovna vcera jsem koupila omylem mrazena kruti, vsimla jsem si az po rozbaleni a neni to jemna lahudka jako od kuratka, bohuzel.

 


0x

Já poslední dobou kupuji zásadní krůtí prsa a jsem s nimi spokojena, rozhodně nejsou vodnatá jako mnohdy kuřecí. A moc ráda si upeču krůtí křídla, když je mají velká.

 

fram

0x

Krůtí maso je chutově jedinečné, považuji za jedničku mezi drůbežím. Vařím křídla, dusím křídla s kmínem, cibulí a houbami / s mrkví, cibulí, česnekem a bylinami prováns, také dusím játra. Pravda vše většinou naložím nebo zmrazím s kořením Z červeného krůtího plátku steaky - mňam . Srdcová polévka. Dobřejší je už jen pštrosí srce. Oni ti Britové mají krocana jako vánoční jídlo, není to špatný nápad. Ta tuhost bude - jako u všeho - podle věku...? Příprava je o trošičku delší než u kuřete.

 


0x

Nemyslím, že by krůta byla tužší, to ostatně záleží na způsobu přípravy, ale kuřecí je v každém případě tučnější.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]