Nejste přihlášen/a.
Stejně jako předchozí rádkyně mám i já výhrady k dosavadnímu výběru jídel. Ne proto, že jsou to jídla okoukaná. Ostatně pozapomenuté rolky mohou být dobré a o dobré svíčkové ani nemluvím. Ta je věčná . Ale aby šlehačka v předkrmu a smetana v omáčce nepřinutily strávníky k rychlé chůzi...
Pokud už ale máte první tři chody vybrané, tak už jen něco lehkého. A to třeba sýr. Francouzi mají rčení, že "není dobrého jídla bez sýra". Dají se vygooglit jednoduché recepty na sýrové mísy a sýrové řezy s olivami, ořechy... Tímto se můžete řídit při sestavování jakéhokoli jídelníčku. A na úplný závěr snad nějaké ovoce, ale fakt pozor na tu šlehačku a smetanu .
Pepiku, to, co píšete, to co jste vymyslel, to je nějaké menu od staré babičky. To není zas až tak dobrý nápad. Křenové rolky se dělaly v 80. letech. Místo nich bych udělala hovězí jazyk, nakrájený na hodně tenko, ale úplně tenoučko, s nějakým přelivem a bagetkou. Polevečku bych nechala. Jako hlavní jídlo bych uvařila hovězí líčka na víně se dvěma druhy knedlíků. To celé bych zakončila nějakou dobrou kávou a lehkou bublaninou s ovocem. A byl by skoro večer. Myslím si ještě na zmrzlinu s ovocem, ale nějak mi k tomu nesedí. K pití bych nabídla červené víno, pivo, minerálky.
Při sestavování menu, je dobré vědět k jaké příležitosti se menu sestavuje. A jak správně píše bimbam, tahle sestava je vysoce profláknutá. Ale pro rodinnou oslavu je velmi vděčná. Pokud to je ale školní úkol, tak moc spokojenosti u pedagoga nezíská.
Pokud by mělo být 5ti chodové, zařazujeme po polévce teplý předkrm - plněná grilovaná zelenina /rajčata, papriky, cuketa/, nebo houby. Tedy to budete připravovat osobně? Určitě na závěr zvolit nějaký moučník. Píšeš-píšete, něco jednoduššího. Potom ta bublanina je velice jednoduchá. Nebo piškotové kiwi řezy, či jahodové, podle sezóny.
Restaurační - trošku zavádějící. Pokud půjdeme do restaurace, určitě si dám meníčko, ale ve složení polévka, hlavní jídlo, zákusek, ale víc ne.
5ti chodové menu je slavnostní, ale budiž, snad jsme ti poradili.
Já bych se možná přikláněla jako poslední chod dát to ovoce, protože je to zdravé a nadchází léto, tak vitamíny a voda budou potřeba. Ale ani ten kousek sýra na závěr, jako ve Francii více než běžné, není špatné. Musí to být ale kousek kvalitního sýra, třeba ořechem. Občas si také dám a musím říci, že to má něco do sebe.
Pokud bychom neměli tu plněnou rolku, tak jako sladké na závěr by mohly být jahody se šlehačkou, nebo pudink s piškoty, kompotované ovoce a navrch bobek šlehačky, ale chtělo by to změnit studený předkrm za něco jiného, třebas něco z drůbežího masa..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.