Nejste přihlášen/a.
,,zdravím,,zajímalo by mne kde se poděl hovězí lůj,,víte někdo?
Na prodejně ve větších měst se neprodává. Lidé ho nechtěli. Pokud není potřeba do uzenářských výrobků, také se může spotřebovávat do krmiv pro psy, kočky, do lojových koulí pro ptactvo.
Nejsnáže ho seženete v menším řeznictví, nebo kde mají vysloveně čtvrtky hovězího a bourají si to sami. U nás Jatky Tismice, na prodejně lze sehnat hovězí přední pěkně prorostlé, aby byl vývar silný. Tučné lze vykrájet a vyškvařit na výrobu těch lojových koulí.
Jak to chodí na jatkách, jestli se tam dá koupit přímo požadované nevím, nikdy jsem tam nebyla.
V Globusu bez šance. Tam jsme se ptali již minulý rok.
Údajně na objednávku by ho měla být schopná dodat velká část soukromých řeznictví. Běžně ho nemají, protože to nikdo normálně nekupuje.
Jo, jo. Asi podle místa.
Pozor, jakmile je pod mínus deset stupňů, ptáčkům lůj nedávat. Dejte až se zase oteplí. Lůj je v těchto mrazech usmrtí. Lůj se srazí v prostydlích tělíčkách a zatuhne ve střevech, též v kloace.
Sypte pouze olejnatá semena.
Nedávejte kynuté, sladké a slané. Hlavně ne chleba, a sladké. Nemají vodu v těchto mrazech.
V mrazech trpí ptáci žízní, kdo má možnost, je dobré dát do misky vodu na sluníčko a často měnit.
chcete dělat hovězí škvarky? Tak to si raději rozmyslete, protože jsou nejedlé.
V obchodech občas bývají k vidění lojovaté kousky hovězího. Ale věřte, že když už je koupíte, pak je lepší odkrojit a sníst maso a tučný zbytek i s kostí odnést a pověsit na špagátek někam do lesa. Pro sýkorky.
Nemožná věc něco takového sehnat, Globus má jen velmi nárazově, nedá se to trefit. S dementama na jatkách se nedá v podstatědomluvit. Tuhle práci dělají asi naprostý vypatlanci, ani se nedivým.
p.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.