Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

2 x převařená voda

Od: maky® odpovědí: 26 změna:

Dnes mi přišlo do emailu povídání, jak špatná je 2 x převařená voda, protože se v ní koncentrují chemikálie ve vodě obsažené. Je to tam logicky vysvětleno, chápu to, ale ptám se, co kdo si myslí, platí to i o vodě filtrované? Filtrujeme hlavně kvůli chloru, který nám údajně zalkepuje cévy-ale to již je zase jiný mailík.

 

 

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Nevím, proč bych měl 2x převářet vodu?

Ale obecně, všechny emaily, které nám sdělují různý, někdy přímo neuvěřitelný situace rovnou mažu.


Zbyde vám převařená voda v konvici, dolejete a vaříte třeba další nápoj, to je ten případ.

Já nevím jak Vy, ale já vodu vařím zásadně v uzavřené nádobě a jen do dosažení bodu varu, vyvaří se minimum. Pokud je voda na kafe po převaření závadná, potom takovej vývar, kterej se vaří pár hodin, musí bejt smrtelně jedovatej .

Dokonce to ani nemusí být vývar! Stačí jakékoli uvařené a potom ohřáté jídlo, ve kterém je tekutina (tj. obsahující alespoň trochu vody), což je snad všechno. Když si představím, že takové jedy jíme celý život... No hrůza.

 


0x

2x destilovaná slivovice je taky zdravá

 

pohanka*

0x

Já odpovím, jenom na tu obyčejnou vodu a dvakrát převařenou. Když se vody dá na kafe, nebo čaj více, a nechcete ji vylejvat, tak ji doporučuji teplou vypít. Je mnohdy lahodnější, než čaj, člověk si na ní i bez štávy pochutná. Já dám večer převařit vodu a ráno ji jenom přihřeju a vypiju. Když jdu na brigádu, tak nesnídám, ale zavodním se se teplejší vodou, to je v téhle zimě důležité.


Pohanko, mluvíte mi z duše, tu vodu také piju, nejraději vlažnou a též moje květiny ji milují


doplněno 04.12.16 13:48:

No je pravda, jak píše amper, hovězí polévka čtyři hodiny pomalým varem, to už by pak byl silný chamický roztok

paw*
Do dusledku vzato, polevka tim chemickym roztokem je. Ono i klasicka voda je roztokem kde ceho. Zalezi na koncentraci a skodlivosti pro organismus

 


0x

Mě by docela zajímalo, jak to je "logicky vysvětleno". Nechcete to sem napsat?

 


0x

Koukám, že Vám chodí mailem dobré ptákoviny.

 

lidus*

0x

Nikdy mě nenapadlo vylít zbylou vodu v konvici ale můj můž to dělá vždy. Vodu nefiltruji, stačí mi kvalita vodárny co mi ji pustí do trubek.

 

stir*

0x

ono staci nechat vodu odstat a chlor prcha sam. Da se taky odstranit kyselinou ascorbovou - vitaminem C, takze staci par kapek vymackane citronove stavy. Taky se mrknete na web vaseho dodavatele vody, u nas se misto chloru pouziva oxid chloricity, ten neni tak skodlivy. Vetsi zlo ve vode jsou dusitany, dusicnany, bakterie a zbytky leku, nejvic hormonu z zenske antikoncepce.


stír, jste si jitý, že chlor z vody vyprchá sám? Třeba máte pravdu, už nevím, čemu věřit.

stir*

kdyz ji nechate odstat tak jo. Varenim se ztraci taky, na druhou stranu se rozpustene minetaly teplem meni na nerozpustne - to je takovy ten povlak treba na uvarenem caji nebo usazeniny v konvici. Taky je treba rict, že chlor telo potrebuje a bezne ho do sebe dostavate stravou, nakonec ho najdete v kuchynske soli - sloucenina NaCl nebo jako soucast dalsich minetalu - chloridy, chloristany...a v tele slouzi na upravu hlafiny osmotickeho tlaku, samozrejne spolu s dalsimi mineraly. Nerikam, že je ve vode vhodny, nase vodarna ho jiz nepouziva, ale zase slouzi pro niceni bakterii ve vode, coz je mnohem vetsi problem. Dalsim problemem jsou dusitany, dusicnany, pote zbytky chemikalii z pracich prasku nebo zbytky leku, zvlaste hormonu a zenske antikoncepce. To pak ma vyrazny vliv na plodnost. Pokud se tohoto vseho ve vode chcete zbavit, žadny filtr vam nepomuze, tohle zvladne jen reverzni osmoza. Na konci vam tece temer cista voda, ucinnost 96-98%. Nejaky cas ji pouzivam. Je ale treba rict, ze se musi zpetne doplnit mineraly, zvlaste vapnik a horcik, protoze membrana zachyti vse krome molekul vody.


doplněno 10.12.16 23:39:

jeste bych chtel dodat, že pri delsim odstatim vody se muzou nejake bakterie zacit mnozit, zvlaste pri odstati pri pokojove teplote. Vodarny sice garantuji nulove mnozstvi bakterii ve vode, ale dal uz to zavisi na stavu potrubi. Takze ten rozbor vody na strankách dodavatelu plati na vystupu z upravny, ale dal vse zavisi na stavu a materialu vodovodniho radu a jak dlouho v nem voda stoji.

Membrána propustí taky atomy boru, ten je pro člověka neškodný a ve sladké vodě se téměř nevyskytuje. Ale při filtrování možské vody se ho vyskytuje hodně a takovou vodu nelze používat pro zalévání. To tvrdé nerozpustné je vodní kámen, vápenec, ten je neškodný.

stir*

ano bor ve sladke vode neni. S tim vapencem jak se to veme, je to zdroj vapniku, ale nadmerne mnozstvi muze skodit. Hydrogenuhlicitany tvori prechodnou tvrdost vody, ale varem se zmeni na nerozpustne uhlicitany a pak muze ucpavat cevy, treba hemeroidy nebo ve spojeni s ruznymi solemi kameny zlucove, ledvinove, zvlaste pokud je nedostatek horciku a ten je v pitné vode v nepomeru s vapnikem. U nas jak kdy okolo 1:5-1:6 i vic, ale spravny pomer je 1:2 ve prospech vapniku. Nejlepsi mineraly pro organismus jsou v organicke forme, tedy syrove nevarene strave.

Štíre- dal bych bodík,tak alespoň .

Jinak.toho chlóru se dává ukrutné množství! Až jeden gram na milion litrů vody!

stir*

jo asi tak nejak

 

balzerka

0x

Jestli to nedoporučují vzhledem k tomu, z čeho je ta várná konvice. V souvislosti s tím jsem to četla.


doplněno 04.12.16 23:06:

Někdo píše o polévce , že coby masový vývar je vlastně chemický roztok. Já jen dodám, že podobného složení jako moč.

 

iz*

0x

Maky,

na to jenom jedna rada: zakažte svým kontaktům přeposílání nesmyslů (přesněji: blbostí)!

Kvůli chlóru nemusíte vodu fitrovat, stačí pár kapek citrónu nebo vodu nechat chvíli odstát.

 

pt®

0x

"maky", to je nesmysl. Přece převařením vody se sterilizuje i ve zdravotnictví. Dříve se jehly vyvářely, aby byly sterilní. Prádlo se vyvářelo, aby bylo sterilní a tak podobně.

 

xxxf

0x

nejhoší je vařit vodu hned po natočení z kohoutku.Chlor ve vodě se totiž musí nechat odstát a vyprchat.Jinak se při vaření sloučí s vodou a zůstane v ní.Četl jsem že v USA dělali výzkumy a zjistilo se že pití chlorované vody způsobuje mnoho nádorů žaludku apod.Prý se má nechat odstát přes noc

 

 


0x

Nemůzete sem dát odkaz na to, co vám přišlo, docela ráda bych si to přečetla.


Dala bych to sem ráda, ale nemůžu to už najít, ještě se po tom zítra mrknu.

 

renda*

0x

Ono taková převařená voda se nemusí hned vylívat do kanálu, ale já ji nechám vychládnout naliji ji do petflašky a pak zalívám kytky hlavné Orchideje to mi poradila teta a je fakt že kvetou krásně. Přeji hezký večer

stir*

na rostliny se pouziva i odpadni voda z osmozy, koncentrat, kde je jeste vyssi koncentrace mineralu a jen rostliny umi tyto anorganicke latky menit na organicke. U orchideji nevim, ale cetl jsem, že borec si na orchideje vozil vodu ze studanky, kde byl nizky odsah mineralu a nakonec, aby nemusel jezdit kazdy tyden a tahat barely, poridil osmozu a daval jim cistou v podstate destilku. Ale toto neni muj obor

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]