Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Sýry a jiné

Od: mira78 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Je mi 61let. Chtěl bych se zeptat ohledně větší konzumace plísnových sýru a škodlivosti na zdraví? Již dlouhou dobu jím na snídaní sýry. Dále piji dlouhou dobu vodu z kohoutku a ne vodu která obsahuje hodně cukru z obchodu. Maso na oběd ano. Ale na svačiny nebo večeře velice málo třeba tlačenku klobásy atd. Jaký máte názor na vše? Děkuji.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

No, nic moc.. Ty plísňové sýry jsou kalorická bomba-jak jste na tom s váhou a cholesterolem? Spíš je zaměnit třeba za žervé a plísňový sýr si dát jen občas? Maso denně také ne a svačiny a večeře v podobě klobás a tlačenek, taky ne.

A co nějaké ovoce, zeleninu, luštěniny, bezmasá jídla? Chtělo by to jídelníček překopat.

Jo, voda z kohoutku je dobrá

žervé je bohužel ale taky velmi kalorické, zdravější jsou sýry cottage

 

balzerka

0x

Přidejte zeleninu / od mraženého hrášku a fazolek, přes pórek, zelí, mrkev, cuketu, papriky, salát, avokádo, klíčky, česnek../, ryby, luštěniny, cereálie / jáhly, pohanku, oves. vločky/, ořechy,kefír, olivový a řepkový olej- aspoň, ovoce nejlépe české, exotické ne. Plísňové sýry nepřehánět. Nedoporučují se právě lidem se sklonem k plísňovým onemocněním kůže a sliznic. Strava má být pestrá, čerstvá, pokud možno místní a ekologicky čistá a zbytečně nezdevastovaná / např brambor raději vařený, než z něj nějaké smažené kuličky. A když už zásada, tak nejíst na noc. A když pro hlad neusnete, tak něco lehkého: banán, děts. přesnídávka nebo se napít podmáslí. A pít hlavně ráno. Ovoce jíst samotné, né s něčím.


doplněno 18.10.16 20:51:

Nejmíň cholesterolu mají tvarůžky. Ty ano, i když jsou slané. Pak jsou přijatelnější tvarohové sýry / př.dětská Lučina/, kozí sýr a kvalitní tvrdé sýry. Co určitě né, jsou sýry tavené vzhledem k obsahu tavicích solí.

 


0x

Plísňové sýry ač se to nezdá, obsahují značné množství soli, takže se nemají jíst často, tlačenka je rozhodně zdravější než všechny uzeniny. Já osobnmě jím sýry taky dost často, ale pozor, většina sýrů n ejsou vlastně sýry, ale jen ubohé náhražky plné tuků a éček, já si kupuji ty holandského typu,ale v těch speciálních prodejnách, ne všechny sýry holandského typu v supermarketech jsou kvalitní.

fram

Tyhle rady podepisuji, jenom přidám doporučení: Tvaroh, nejlépe český nebo i ruský Milkin. Tučný klidně, ale potravina je bez soli. Jogurt Hollandia, pokud má mít živou kulturu.

 


0x

Jak se cítíte? jaké máte trávení? Obrážíte doktory? Jste spokojený s tím jak to je? Tak nic nevymýšlejte a buďte dobré mysli.

 

bruter*

0x

Je takové staré přísloví,když to jde vrchem stále dovnitř a zadem pěkně ven tak není o čem přemýšlet a toho se drž.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]