Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, občas si ji koupím - je to opravdu standard, tak vodu to obarví, zavoní a chut si už domyslím. No, docela je dobrá (za ty peníze). Zdravím!
doplněno 03.06.16 07:40:Docela by mě zajímalo, jestli někdo, kdo tuto kávu hned zatracuje, ji skutečně ochutnal a také ji správně dávkoval. Je to prostě levná káva a zase je to lepší než různé kávové náhražky, které lidé obdivují.
doplněno 03.06.16 08:19:kava - a jaký je ten Váš názor na tuto kávu? Dejte vědět.
Piji tuto kávu nějaký pátek. A jak rok plyne, mám pocit, že není co bývávala. Dokonce mám podezření, že je plná zbytků a nadrceného odpadu. Nepamatuji se, že bych neustále řešil vytrvale plavající smetí na hladině.
Při posledním nákupu v Kaufu, kdy jsem koupila dobrou kávu v akci, jsem počítala, že stojí téměř tolik, jako ta vaše, na kterou se ptáte. Jen je v balení po troškách, 7 dkg a já koupila půl kg. Už jsem sáček vyhodila, protože jsem svou kávu přesypala do skleniček a uskladnila na mrazáku, ale vzpomínám si, že to finančně vyšlo skoro stejně. Moje dobrá káva 40% arabica a 60% robusta. Nerozumím, proč někdo kupuje takovou podezřelou věc, jako je tohle kafe, když to výjde o 5 kč levněji.
Naopak, už kdysi dávno tohle povídal dovozce kávy a čaje. Doporučoval i kávu i čaj skladovat na mrazu nebo alespoň v ledničce. Když se pak zalije vařící vodou, vonné esence jakoby vybuchnou a chut a pěna je stále tatáž.
Patřím mezi "závisláky" - bez kávy bych asi den nedala. Naopak ráno vstanu a než se zcela "exhumuji", zapnu si konvici a připravím kávu. Totéž se opakuje po příchodu do práce, v polední pauze i po příchodu domů.
Mám ráda dobrou kávu. Tu doma si čerstvě melu..v práci mám mletou ve slenici, ale nikdy bych se nenapila toho, co je na obrázku.. Jednou jsem to zkusila a došla k jednoznačnému rozhodnutí, že tohle by mě kávu pít odnaučilo...bllléééé
No, o mrazáku se snd bavit nebudeme... to je absurdum.
Kava obsahuje nejake tuky, ktere rychle zluknou (mrazak uchova puvodni cerstvy stav, takze je to plus), ale tahle znacka se dnes opravdu neda srovnat s tou drivejsi kvalitou, pred cca 30 lety, kdy mela silne lakave aroma a mnohem lepsi chut. Nevim, co s tim provedli
Coco, ta káva má stále stejnou chut. Jen my už víme, jak chutná i jiná, opravdu dobrá, káva, než tato, která byla na trhu jen jediná. Někdy byla v plechovce. Maminka švagrové kávu přebírala a vysypávala z ní myší bobky. Myšince. Fakt! Vzpomínáte, jak jsme mleli? Držákem sáčku bylo potřeba několikrát bouchnout, aby namleté kafe vypadlo. Ještě lépe, když se kus papíru sroloval a v trubuci se zaštouralo. Co bylo uvnitř, spadlo na připavený papír a z něho se sypalo do sáčku. Káva byla všude rozsypaná. A stála fronta a měla pindy! Pak už přišla namletá, v nafouklých sáčcích. Prodavačka seděla na bedně a sáčky propichovala, vymačkávala vzduch, aby se do police vlezlo více. Týýý jooo, to bylo! Že se nám zdá, že káva byla vanikající? Tomu se říká vzpomínkový optimizmus.
Salamos, jojo, vzpomínáte si, někdy ta káva smrděla jako hovino. Říkalo se, že se tam vloudilo jedno nezralé zrnko a celý sáček zasmradilo.
Pokud ji koupíte v akci, stejně, jako Jihlavanku, obě vyjdou na stejné peníze, asi 89 Kč/ 1 Kg, ale k Jihlavance se Standard nedá vůbec přirovnat. Dokonce jsem kdysi i viděla test káv a Standard byla nejhorší a přepálená, nejvíc karcinogenní káva. Je hnusná. Nedávno jsem slyšela odborníka v TV, kt. tvrdil, že káva do lednice nepatří, ztratí aroma. Možná v mrazáku je tomu jinak, neumím posoudit, nemám zkušenost.
Myslím, že bude vhodné si přečíst názory fundovaných osob..., a bude jasněji..
Ještě doplním blesika, který nade mnou vystřelil, že tato káva je prý karcinogenní... NO já nic podobného nenašel, takže si myslím, že to byl pouhý blábol, nevím nevím blesiku, jestli jste nepřestřelil.. Zato jsem našel podobné zvěsti o zcela jiné kávě, také s doplňujícím jménem Standart.., ale, to je jako nebe a dudy.., prostě blesiku, možná by to chtělo upřesnit, popř. "vetovat", aby se poškozená firma na vás "nehojila".., protože kdo veřejně ... atd., atd.
Já mám možnost vařit si v práci erární kávu - žlutá Jihlavanka. Než to, radji si vozím kávu svoji. Kupuji zrnkovou a doma si ji melu vždycky jen to množství které ten den spotřebuji.
Jednou jsem si v záchvatu spořivosti koupila i standart. Šálek jsem nedopila a zbytek letěl do koše. Vím jen, že toto by mě kávu odnaučilo pít. Raději čistou vodu než tohle
někde byl i test. Ta cena musí nějak vzniknout. Takže tato "káva" obsahuje ty nejméně kvalitní zrna, nejsou rovnoměrně upražená, případně různě poškozená. Je zde samozřejmě riziko, že zrna mohla být i napadená plísní. Jistě jste někde již slyšeli nebo četli, jak moc jsou plísně (většina z nich) a zuhelnatělé věci špatné pro lidské zdraví a karcinogenní. Domnívám, že tomu snad věří každý rozumný člověk.
Chlastal jsem to, když jsem byl před 15lety na vojně. Ale kupoval jsem zrnkovou a v obchodě umlel. Tenkrát se to dalo. Stála 12Kč.. Ale někdo tam pil i okenu a také říkal, že to jde. Občas mi to nějaký zákazník uvaří a je to fakt kentus.
Přitom třeba v Lidlu se dá koupit zrnková arabica za 160Kč kilo. Používám jí do presovače a je dobrá.
Jsou lepší, ale mě vyhovuje.
Je známo, že káva cca 15 min po umletí ztrácí své aroma. Tuto Standard kávu otevřete a za chvilku ji můžete vlastně vysypat do koše. Nepomůže ani opakované zavírání do skleniček, apod. Pijeme jen jednu kávu denně a tak si dopřejeme 20 dkg zrnkové kávy z pražírny měsíčně (velký výběr příchutí) a ihned po ručním umletí putuje do džezvy. Prostě si na ni pochutnáme a rádi na ni chodí i známí. V restauraci, kde mi přinesou "turka" z Jihlavanky a podobné pochutiny si ji už nikdy nedám opakovaně. Lepší káva z dobré pražírny příjde zhruba na 50 - 60 Kč/10 dkg.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.