Nejste přihlášen/a.
Dobry den.Krajene maslo pamatuji,kdy meli na kazdem krame,ale nikdy jsem si ho nekupovala.Nyni jsem koupila krajene za 18 kc-250g.Chci se zeptat,jaky je rozdil,mezi normalnim,krom toho ze je hodne tuhe a proc?Obsahuje vice tuku?Na masle si nemuzu nic precist,je jen balene do folie a nikde nic.Nechci se napalit.DEkuji
Složení by měl mít doložitelné ten dodavatel - takto se můžeš orientovat jen podle chuti, my - na dálku, ani to ne... Jen - kvalitní máslo je za ´pokojové´ teploty tužší, ale ne tvrdé, v žádném případě by se nemělo ´matlat´.
Nicméně 18,- Kč za 250 g je až podezřele příznivá cena, pokud je to máslo chutově dobré, prosím o ´zdroj´ - taky bych si zašel/zajel...
Lehka otazka> horsi odpoved.
Tezko porovnat krajene maslo s normalnim maslem, kazdy si pod normalnim maslem predstavime neco jineho.
Pokud se nepletu tak krajene maslo bylo stejne jako cerstve, akorat nebylo balene a vazene (ukrojil se kus a hodil se na vahu) a bylo levnejsi.
18kčza čtvrt kg.máslato zcela jistě máslo není. Na chalupě prodává hospodář domácí máslo na váhu a čtvrt kg. stojí 35kč.
doplněno 16.02.13 13:35:Včera šlehal zet šlehačku a podařilo se mu udělat jakousi hmotu co šlehačkou nebyla a tak mě napadlo ponorným mixérem jeho dílo dokončit, vzniklo máslo jaké jsem už dlouho nejedla. Celé to bylo hotové za 10-15 minut. Pokud máte chut na opravdu skvělé máslo tak to zkuste. Šlehačku jsem měla 33% v červené krabičce z Alberta.
Ja vubec netusi,od kud to dovazi do toho obchodu v Turnove.zkusim otuknout,je to tam trochu podezrele,tim,ze mi nevyjeli uctenku a kdyz jsem ji chtela,tak mi dali na listecek cenu a razitko.Nicmene hledala jsem mlekarenske vyrobky na netu a nasla eschop,ted uz nevim jake mlekarny,musim mrknout,kde bylo maslo 1kg za 180kc,coz je stejne.Jinak s tou chuti koupeneho masla,no nevim,neni nejhorsi,ale uz jsem jedla lepsi.Tezko se roztira,musi se nechat dele v pokojove teplote.Co se tyka barvy,je bile.Nevim jestli uz mam vzpominky zkreslene,ale pamatuji maslo uplne zlutoucke,i to krajene.Tohle je proti tomu beloba.Ale ono dnes je takove vsude,pokud nepridaji barvivo.Jeste si to proverim,rada bych ho kupovala za tu cenu,lepsi nez tyhle nahrazky.Prosim kdyby nekdo nasel ten odkaz,ja to sem neumim dat,na ten obchod s vyrobky.Dekuji
doplněno 16.02.13 12:29:Nemuzu najit ten prodej.Ale nasla jsem syrarna Orrero,nebo-li Gand moravia a maji nekolik prodejen syru a maslo take,jelikoz tohle je vedlejsi produkt,,ktery vznika ,pri vyrobe syru.Prodejny jsou v liberci,Hradec kralove,Brno,ceske Budejovice,Olomoouc,Ostrava
18,-Kč za 250g je 72,- Kč za kilogram, takze to není stejné, ta cena je opravdu podezřelá...
Nedávno jsem v nějakém větším marketu koupil čtvrtku másla za 45 korun a chutově to opravdu je máslo, žádný margarin, samozřejmě po vyndání z lednice se to špatně maže na chleba, jak už to je u másla běžné...
Hope,diky za upozorneni,to mate pravdu.Ne,ze bych neumela pocitat,ale nevim,co jsem tady zmatkovala.Jeste,ze jste me upozornil.
Já bych tomu krájenému máslu věřila více, než balenému. V šedesátých letech bylo o 20 až 25 % levnější než porcované na 250 g.
Když si někdo otevře mlékárnu, a chce si zajistit odbyt, tak jinak do obchodu neprorazí, než zaváděcí cenou za hubičku, tj. tou nejmenší cenou, jakou si může dovolit.
Máslo nemůže vznikat jako vedlejší produkt při výrobě sýrů. Máslo je z té nejkvalitnější části mléka, smetany. To vím ze zkušenosti, kdy rodiče sedlačily.
Fakt jsem to cetla v nabidce nejake syrarny.Taky si to neumim predstavit,ze by se delali syry z odstredeneho mleka?
J.j.rozlevane mleko take pamatuji,dokonce jsme meli na vesnici svoji mlekarnu na vyrobu vselijakych dobrot,ale pak ji rozkradli,jako vsude vsechno.Jinak to maslo v Turnove,v Krajirove ulici.
Docela by me zajimalo,jak vznika u vyroby syru,maslo,jako vedlejsi produkt?Mozna by s nasla odpoved,jaky je rozdil mezi normalnim maslem a timto.
Podojili jsme kravičku a ve džberu nahoře se usadila smetana. Tu jsme sezbírali do velkého kameninového džbánu, uzavřeli velkou zátkou s otvorem uprostřed. Přes ten otvor směžovala do džbánu dřevěná tyčka na jejímž dolním konci bylo instalováno kovové kolečko s otvory. Jak se s tyčkou prudce pohybovalo nahoru a dolů, tak se ve džbánu tlouklo máslo (asi jako když se vám sráží šlehačka). Když už ty hrudky másla byly dostatečně veliké, přes cedník se oddělilo podmáslí, které se popíjelo k snídani, nebo k večeři. Máslové hrudky se natlačily do formiček a odnesly do studny. Lednice tenkrát nebyly.
Z mléka, které se neprodalo a nezužitkovalo se po zkysnutí dělal tvaroh a z tvarohu sýry. Až po tvaroh to umím, ale k sýrům jsem se nedostala, to dělávala maminka a jen zřídkakdy. Většinou se vše stačilo zavčas zužitkovat.
Naši měli pověst, že prodávají dobré, tedy neodstředěné mléko, takže bylo dost sousedů, kteří si k nám běhali s konvičkama pro mléko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.