Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
mám prosbu,je mi 30 a chtěla bych se stát kuchařkou,ale vůbec nevím,kde bych se to mohla naučit.Na placené kurzy teď peníze nemám,kdybych se přihlásila na pracák,tak tam taky žádný kurz není a na učilištích nás musí být nejméně 10,což je těžké,přitom by mi stačilo se naučit českou klasiku polévky,omáčky,sladká jídla atp. co bývá běžně v restauracích či jídelnách.Nevíte prosím někdo,jak z toho ven? Nerada bych celý život myla nádobí Budu vděčná za každou radu,tip,či nasměrování.Mockrát díky!
Irenka
A nešlo by si najít práci pomocné kuchařky a učit se z vlastní iniciativy v praxi? Myslím, že zaměstnavatel by Váš zájem uvítal
Kupte si kuchařku s českými recepty. Doma podle ní vařte a pak v práci na pozici pomocné kuchařky se vám nemůže stát, že nevíte co se po vás žádá. Je fakt, že při dnešním frmolu v práci vám nemá nikdo čas vysvětlovat třeba postup na zásmažku.
Nevím, jak je možné, že ve svých 30 letech neumíte vařit. Kdo Vám vaří doma - maminka? České polévky, omáčky, sladká jídla jsou přece základem, který se používá snad v každé domácnosti. A rodinné recepty se dědí z matky na dceru.
Ve svých 30 letech jsem měla už manžela a 2 děti, 7 a 5 let a vařila jsem, až kamna poskakovala. Byla jsem dobře vycvičená od mé matky a babičky, ta byla obzvlášt dobrou kuchařkou! Tehdy za 1. republiky se mladá děvčata učila vařit v nejlepších hotelech. Babička také, a že se tam něco naučila!
Začněte pomalu, vařte si pro sebe sama. Recepty buď v kuchařce, nebo na netu. Pokud budete dělat pomocnou kuchařku, časem se od nádobí také dostanete k přípravám jídel. Pokud budete mít zájem, naučíte se.
Jen je mi divné, že Váš koníček propuknul najednou až ve 30 letech. V té době už většina ženských vaří jako mistři kuchaři. Měla jste začít dřív. Kdo pro Vás vařil doteďka, že nic neumíte?
Ale nevadí, pokud budete opravdu dobře pracovat, ve slušném podniku, určitě se naučíte i to, co dosud ve vaření neumíte. Vařte i doma, manželovi a dětem, občas se něco nepovede na 100 %, ale časem se člověk vypracuje. Jen se nesmí bát.
Zkazit jednou oběd - to je daleko méně škody, než zkazit třeba látku na šaty. Jaga.
Souhlasím s baboujagou, ale musím dodat, že ikdyž budete vařit jako všichni svatí, bude vám chybět výuční list. Bez toho vás nikdo nezaměstná. A do kuchyně vás pustí jen jako pomocnou kuchařku. Nikdo si nemůže dovolit svěřit suroviny za spoustu peněz, vybavení kuchyně, ostatní zaměstnance a nespokojené strávníky, diletantovi. Příjde mi divné, že někdo, kdo neumí uvařit pro rodinu nebo sám pro sebe, najednou pocítí vášeň k vaření, k šéfování v kuchyni. Nejprve se naučte vařit sama pro sebe, poznejte zákonitosti v úpravě potravin. Získejte zručnost praxí. Bez toho všeho k úspěchu nedojdete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.