Nemusí být. Jakékoliv rostlinné oleje podléhají degradaci světlem, teplem, oxidací (tedy stykem se vzduchem), nebo stářím. Pokud byl olej skladován správně, není čeho se bát. Výrobci se jistí a uvádějí pouze minimální dobu použitelnosti za těch a těch podmínek. Otevřte, přičichněte, ochutnejte. Většinou to bývá OK.
Bruno má pravdu. Záleží na tom, kde byl olej uskladněn. Jestli v teple a na světle, pak je to na pováženou, ale nemusí. Čichněte, ochutnejte. Kdybyste se nepodíval, spotřeboval byste ho s klidnou hlavou.
Měla jsem olivový olej ve sklepě 8 let. Úplně jsem na něj zapomněla. Byl v naprosté pohodě. Ale byl celá ta léta uchováván v chladu a temnu. Pokud jste ho měl někde v teplu, tak ochutnat. Ale zrovna u tohoto oleje je to těžké rozpoznat kvůli jeho specifické chuti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.