Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Je libo kulatoučké kuřátko?

Od: babkazov® odpovědí: 15 změna:
15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hlucha*

0x

Běžná praxe, bohužel...

 


0x

Vodňanské kuře

neverim

Vodňanské? Proč bych měl věřit videu nahoře, a ne tomuto?

To byl vtip.Vodňanské-voda.

nikdo*

Aha.Promiň. To mi fakt nedošlo.


Když mi naskočilo Porážka kuřete, tak jsem honem okno zavřela. Takže jsem ani neviděla a ani neuvidím. Tohle nemůžu a umřela bych hlady

nikdo*

Nebojte se. Tam není nic hrozného. To jsou záběry jak se zpracovávají kuřata. První díl se věnuje výkrmu brojlerů, ne bojlerů, ),

 


0x

Před týdnem jsem koupila 2 kuřátka - byla jako buchtičky. Doma jsem se chlubila manželovi - podívej se, jak jsou baculatá! Dobře jsem si vybrala. A teď by mě ještě zajímalo, co to v nich vlastně bylo. Ještě jsem je nepekla. Jaga.

Ano, bude to asi opravdu to Vodňanské kuře. Nikdy mě nenapadlo, že když peču kuře, peču vodu. Ale dneska je už možné všechno.

Když mohou mít modelky umělé vnady, proč by kuřátka zůstávala pozadu? Jaga.

Alespoň nemusíte tolik podlévat.Třeba s tím výrobci počítají,aby ušetřili práci.Mám jedno asi měsic v mrazáku.Je to pěkná koule,tak už alespoň vím proč


Když jsou chlazená kuřata v akci, vždycky si koupím a šoupnu je na mražák. Někdy, už krásně upečené, bylo hodně suché. Už vím proč. Normální mrazák mrazí pomaleji a narůstající krystaly ledu maso potrhají. Těm bleskem zmraženým to asi tak vadit nebude.

doplněno 14.04.15 14:04:

Jago, přečetla jsem jeden a půl řádku a dále to číst nebudu. Nechci tohle vědět. Nemohu nic změnit, ani pomoci nemohu, jen budu mít těžké spaní a zvratky při pohledu na maso.

Babčo, kdysi jsem pracovala jako OZ v masokombinátu. Udělali nám školení - 350 km od domova, v Litoměřicích. Tam zabíjeli a zpracovávali drůbež, myslím si, že už je to tam dneska zavřené. Nebylo to až tak drastické, člověk v tom viděl potravu, ale něco mě přece bolelo:

Kuřata zaživa pověsili na takové háčky za nohy, hlavou dolů. Dopravník se rozjel, okolo ostrého kotouče. Ten jim rozříznul krky těsně pod hlavou. U většiny to bylo humánní a rychlé. Šup - a byla smrt. . Stalo se ale, že některé mrsklo hlavou a kotouč ho jen málo řízl. To pak tlouklo křídly a dodělávalo podstatně déle. Naštěstí jich nebylo mnoho. Následoval proud vařící vody a takové kartáče, které kuřata aspoň zhruba oškubaly. Potom se dočištovalo, případně odřezávaly jednotlivé části.

Nejvíce mě fascinovalo, když už čistá kuřata bez hlav a bez vnitřku kroužila na řetězech. Odpadávaly jen ty, které měly určitou váhu. Když to nastavili třeba na 1,30 kg, odpadávaly jen ty s touto váhou, dole byla hned balená. Pak třeba 1,5 kg. To se mi strašně líbilo, bylo to už jen čisté maso, žádná bolest a pěkně a čistě se to podle váhy balilo do sáčků. ¨To už bylo opravdu jen maso.

Kromě té původní, zabíjecí fáze, bylo vše čisté, rychlé, nebyl tam ani žádný zápach. Nedá se nic dělat, kdo si chce dát k obědu kuřátko, musí být smířený s tím, že muselo kvůli jeho "roztažnosti" položit svůj mladý kuřecí život. Jaga.

 

bender*

0x

ovsem vina je pouze na nas, pokud tyhle veci budeme kupovat, tak se to bude stale vyrabet... Porad slysim, jak si nekdo stezuje, ale porad vidim jak lidi berou v supermarketech utokem kurata v akci.


Bender, asi určitě máte pravdu, protože si tohle myslíme všichni. Ale, povězte, jak poznáme, co je opravdu kvalitní? Nikdo nemá šanci! At už je něco ve slevě nebo v akci nebo u řezníka. Nevíme, nepoznáme. Musíme jen věřit výrobci.

 


0x

Já tomu nerozumím takže bych chtěl vědět kdy poznám že to kuře není ,,vodňanský". U mraženýho se to nedá poznat.

Poznám to u chlazenýho nebo u kterýho když na něj šáhnu a trochu ho zmáčknu?!?!?

doplněno 14.04.15 20:15:

No jo Liduško když v paneláku se tadle zvěřina chovat nedá.

doplněno 14.04.15 20:50:

Já bohužel žádnou chalupu ani chatu nemám, jinak by tam bylo plno drůbeže, králíků a jinýho zvířectva.

 

lidus*

0x

Jak slyším mělněné maso a úpravy injektáží už je mi zle. Nejlepší by bylo vše si vychovat a vypěstovat. No jo lidičky ale když ono to domácí, pokud ho nevykrmíte rychle a nemáte ho zavřené je pak takové vyběhané, šlachovité, řekla bych prostě tuhé. Tu samou zkušenost mám s husou, pokud ji vykrmím rychle (ochráncům zvířat se omlouvám) má játra jak talíř a je vynikající, nechám-li ji běhat po dvorku a jen žrát kdy má hlad je to na tom mase znát. Ovšem moje kachna, husa a totéž zvíře ze supermarketu je sakreš velký rozdíl. Nejen v chuti ale i v ceně, ta moje je nejen chutnější ale bohužel i podstatně dražší.

doplněno 14.04.15 20:26:

Lujsi já bydlím rovněž v paneláku, zvěř chovám na chalupě, stále manželovi říkám, že naše vejce stojí 15Kč, a náš králík 500 jezdí krmit každý čtvrtý den (Brno a kousek za Vyškov), vyplácí se to od května do konce září, kdy trávíme čas na chalupě. Šlo to dobře, bohužel starousedlíci-sousedé vymírají a není kdo by občas dohlídl zda funguje krmení a napaječky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]