Nejste přihlášen/a.
Dobry den, zajimalo by me, jakym zpusobem vznika kava bez kofeinu - mleta, ne granulovana.
Manzel nechce, abych ji kupovala, pry to neni skutecne kafe, protoze nechape, jakym zpusobem by se z ni kofein ´dostaval´.
Vi to nekdo?
Diky.
Proces odstraňování kofeinu Zrna kávy Arabica obsahují 0,8 až 1,3 % kofeinu. Zrna Robusty obsahují 2 až 2,5 %. Pro přípravu kávy bez kofeinu je potřeba odstranit kofeinovou složku a tím i stimulující efekt přímo ze zrn. Protože chut kávy se vytváří během pražení, je kofein odstraňován již ze zelených zrn kávy. Díky tomu má káva bez kofeinu stejnou chut, jako káva s kofeinem. Metody odstraňování kofeinu Nejpoužívanější metody jsou pomocí vody a uhlíku (H2O/C) a pomocí dichlormetanu (běžně známý jako DCM). Obě tyto metody odstraňují kofein jeho extrakcí ze zrn ale zároveň v kávě ponechávají ostatní důležité látky. Spotřebitel dokáže velmi těžko rozpoznat rozdíl mezi běžnou kávou a kávou bez kofeinu.
desi,to je okopírovaný článek,já bych tak dlouhý vlastnoručně nenapsal...Já piju minimálně deset kafí denně,takže to taky poznám.Pro tazatele je podstatný postup odstranění kofeinu.Na to se ptal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.