Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Máte rádi uherák?

Od: jarmulina odpovědí: 9 změna:

Jako malé holce mi táta uherák kupoval- tuhle jsem ho viděla v akci za 99Kč a dostala jsem na něj šílenou chut-,ale byla jsem zklamaná chutí...zajímalo by mne zda se do něj opravdu přidává oslí maso.

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

1jara*

0x

Ten uherák co byl kdysi byl dovážen, a opravdu se tam oslí maso dávalo. Ten dnešní šunt se nedá jíst.

doplněno 14.02.12 17:07:

V pravém uheráku (originálu) je osli maso zaklad. Samozřejmně, že ani koňský salám (pravý) neni jen z koňskeho masa, ale tvoří základ.Kostelecký uherák není taky dobrý. Světoznámý maďarský originál značky je samozřejmě jen jeden.

exgeorgino

Nikdy se do uheráku oslí maso nedávalo. Základem je vepřové maso speciálně šlechtěné plemeno mangalica a vysoce kvalitní paprika a samozřejmě přísně střežená receptura, podobně třeba jako u Becherovky. Nakonec si zajeď do Szegedu, přímo do továrny PICK, kde se tento originál vyrábí a ochotně ti tam vysvětlí.

 

ahasver4*

0x

Tak do toho,co jste ochutnala určitě ne.Víc věcí nechutná jako dříve.na to je tu málo místa...Po roce 89 jsem často jezdil do Německa a u Turků jsem si dával kebab...To,co tu dnes pod tím názvem prodávají Vietnamci nemá s tím tureckým společného zhola nic...

doplněno 14.02.12 16:54:

Souhlasím s 1jara,dnes je to blaf co se pomalu nedá pozřít...

 


0x

No, já velmi často baštím uheráček značky PICK, považuji ho za nejchutnější. Oslí maso v něm však opravdu není...! Kilo ale není za 99 kaček...

doplněno 14.02.12 17:35:

Oslí maso v uheráku je jen oslí nápad... ale je to dobrá tradice, která tomu salámu dělala a dělá reklamu... Tomuto tvrzení se smějí i samotní výrobci pravého uheráku.

doplněno 14.02.12 17:40:

Traduje se, že základem nenapodobitelné chuti Pickova uherského salámu je oslí maso, přimíchávané do směsi vepřového s trochou hovězího. »Tu legendu známe, je jednou z mnoha, které o našich výrobcích kolují. Pokud však vím, nikdy tomu tak nebylo,« směje se Gábor Bajúsz, zaměstnanec firmy.
Více zde: cestovani.idnes.cz/...

 


0x

Jak už řekl strejc. Pravý uherák značky PICK se vyrábí v Maďarsku ve městě Szeged. Je velice drahý, kg kolem 400 Kč, ale je to lahůdka. Tak kdoví, co jste to ochutnala, vždyt to, co jste jedla, bylo cenově níž než Vysočina, tak jak by se to mohlo rovnat uheráku.

Jinak to, že se pravý uherák vyrábí s přídavkem oslího masa, je jen fáma. Vyrábí se z masa těžkých polodivokých prasat, tzv. "bagounů", které jsou k tomuto účelu speciálně chované. Tato prasata se vyznačují tmavým masem, což je pak dobře vidět na nákroji. Dobrou chut, taky bych si dala! Jaga.

 


0x

Uherák z Maďarska, to je lahůdka. V Makru, cena kolem 500,-Kč, ale stojí za to.

doplněno 14.02.12 18:07:

Tak je to s každým výrobkem.

Originál, je lahůdka. Náhražka je jen náhražka.

Když si koupíte Uherský salám, kg za směšných necelých 100,-Kč, nemůžete chtít, aby to byla kvalita.
Stačí si koupit jednu šišku Maďarského uheráku, bude sice dražší, ale stačí vám jeden plátek, aby se vám, lahodná vůně rozlila po celém těle.
Tento salám nejíte po 15 dkg. Vychutnáváte si každý plátek.

 

lidus*

0x

Uherský salám (maďarskyTéliszalámi) je uzenina pocházející z Maďarska. Ten pravý pochází z továrny Pick v maďarském Szegedu.[1] Má stoletou tradici výroby. Je vyroben z vepřového masa plemen mangalica. Údajně se při jeho výrobě používá i oslí maso, ve skutečnosti je to však zřejmě jen městská legenda. Základním kořením je paprika, dále pak bílý pepř a další.[1] Uherský salám je vyráběn za přístupu studeného vzduchu a velmi pomalu uzen. Během suchého zrání speciální ušlechtilé plísně se na tvoří jeho charakteristický bílý povrch. (cit.) Uherák si dopřejeme 2x do roka, cena 500/kg, v Kauflandu i Lídlu se dá koupit mini uherák (vypadá spíš jako klobása, je balený a cena je do 100kč.

 


0x

Můj táta byl řezník. Měl opravdu velkou srandu z toho, když vnučka přišla s oslím nápadem. A jestli jsme někdy někde viděli stáda oslů, kteří jsou určeni do salámů.:D Nene, uherák a čabajky jsou tak dobré proto, protože základní surovina je špicovní. Maso z vepřů, kteří byli krmeni speciálně. Vím, že říkal něco o kukuřici a já nevím o čem všem. A že kdyby do Maďarska dovezli naše vepře, nikdy by uherák nebyl uherákem. A také o zpracování masa a pak už salámů ve střívkách, o uzení a zrání. Byla to přednáška na dlouho. Ještě jednou mi ji opakoval, když jsem se ho ptala, proč si ho krájí na kolečka cca 0,5 cm a nelíbí se mu ta kolečka tenounká, jak prodávají u řezníka. Všechen kvalitní suchý salám si takhle krájel. Říkal, že z těch tenoučkých koleček má v puse sečku, ale ze silnějších, že má kousky masa. Že se u řezníka takto krájí, aby toho vypadalo více a nesnědlo se toho tolik. A že české salámy se takhle krájí, aby nebylo vidět, jaké podřadné maso v tom je. Dříve se takové nekvalitní maso používalo na salám česnekový a hlavičkový. No a kdo viděl v prodejně naposledy hlavičkový salám? Kde je ten materiál, který se na to používal. On že je řezník a že to má, jako každý řezník, takhle rád.Takže uherák je uherákem proto, že je použito maso ze speciálně krmených vepřů asi ze 70% a těch zbývajících 30% je díky zpracování.

jarmulina

Ten uherák byl z obchodu norma výrobce made in hungary a malý salámek 350gramový,tak chutnaly jste ho?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]