Nejste přihlášen/a.
Nevím a ani netuším. Myslím si, že je to jen konkurenční kampaň proti levnému zboží z Polska. S masem jsem opatrná a čistotná. S kuřecím trochu pečlivější. Jak jsem hodně stará, kupuji kde a co se mi líbí a nikdy, vůbec nikdy jsem ani já, ani má rodina prblémy neměla. Ve školce kuchařky měly několik prkének. Na maso zvlášt a skladovaly je také zvláš a pečlivěji je drbaly karrtáčkem a mydlinkami. Stačí trocha hygieny a selského rozumu. Miluji tatarák a dělávám ho poměrně často a nikdy ani mi, ani spolustolovníkovi nikdy nic nebylo. A na šílené krávy jsme také prděli.
Podle mě je to hodně o štěstí a drůbeží maso, má oprávněně, nedobrou pověst. Mám v rodině, nyní již seniory, co zvládnou rozpitvat koupené kuře, opatlat linku, sebe a bez umytí rukou si dát chleba s máslem. A nic... Každopádně u nás v rodině máme kuře i krůtu velmi rádi, máme na to vyčleněné prkénko, na maso, a po použití používáme ocet a horkou vodu, třeba i vařicí a "jar". A vše pečlivě umyjeme a očistíme (ty zlé bakterky nemají rády kyselé prostředí). Pečlivě si myjeme ruce a nástroje a dbáme na důkladnou tepelnou přípravu. Je mi jedno, co si kdo o tom myslí, prostě to tak děláme.
Máme 2 velmi negativní zkušenosti. Kdysi před lety naše malá holčina dostala příšerný průjem, byly jí snad jen 2 roky. Měli jsme pak i návštěvu z hygieny... (nahlášeno od lékařky - přítomnost závažné infekce). Připadali jsme si strašně. Krůtí maso.
Druhá o pár let později, kdy jsem si dal v létě, ve velice dobré restauraci! na oběd salát s kuřecím masem. Následoval krvavý průjem, seřvání na pohotovosti (že jdu pozdě) a antibiotika. Pár týdnů jsem si užil, než jsem se srovnal.
Drůbeží maso je fajn, ale s nedostatečnou úpravou nebo hygienou je to taková Ruská ruleta.
Říká se, že kuřecí je rychle rostla je maso a tedy nic vhodného pro člověka. Na druhou stranu je zase málo tučné takže pro obézního v malém množství ideální volba
Jak řekl Paracelsus, je to od dávce, zabije tě i voda nebo pomůže ti i největší jet, což je botulotoxin, a ten si přece hodně lidí pýchá pro vyhlazení vrásek! I když tento Klobásový jed je v podstatě nejjedovatější látka na zemi
ps: Je velmi vtipné pozorovat věčné hádky jak je tohle zdravé a tam to nezdravej, ale, časem moudrý pochopí, že o tomhle to vůbec není Zjednodušeně řečeno každý má ten svůj vagón jídla a někdo ho sní dříve a umře a někomu stačí na dvakrát tolik let, Anebo snad kolik znáš dlouhověkých tlustých lidí, jinak řečeno dlouhověkých lidí co nadměrně žerou? Převážně 90 nici a století lidé jsou docela hubený, proč asi? No protože ještě nevyžrali ten tvůj vagón
Domácí kuře ano, ale z velkochovu ne. Tam už ho zaříznou po 5-6 týdnech života, jelikož už je přebujelé a vyhnané různými preparáty, včetně preventivních antibiotik. Jednou jsme si pro zajímavost tahle jateční koupili. Ta neuměla skoro ani chodit ani zobat trávu, přerostlé drápy a tlačila se ustrašeně k sobě. Možná poprvé byly na slunci. Nezbývalo, než je zabít, protože jinak by zhubla. Takové chodící "nádory" nemohou být zdravé. No a tohle jsou ta mohutná bledá zavodněná kuřata v hypermarketech. Čtyřicetidenní kuře je malé bystré, odolné díky zdravé stravě a pobytu na sluníčku, má žlutou kůži, zdravé masíčko a taky chutná jinak, když máte to srdce tak malé zabít...
U kuřat se uvádí, že lidem s akné se nedoporučuje. Ale vývar naopak, je obecně posilující. Samozřejmě nejlepší z těch domácích.
Dobrý den, jak je zde už často uvedeno, tak pokud je maso správně/dostatečně tepelně upravené nemělo by člověku (pokud nemá na maso alergii) zdravotně uškodit. Ovšem, dovedu si představit nejméně dvě situace, kdy může (i kuřecí) maso člověka zabít. V prvním případě jde o udušení, když kousek (kuřecího) masa zaskočí strávníkovi do krku a on zůstane bez pomoci. Druhý případ může nastat, když např. kuchař v závodní kuchyni uklouzne na mokré podlaze, kde leží osamocený kuřecí plátek, na který v nepozornosti došlápne a při nevyhnutelném pádu se uhodí do zátylku o sporák a nastane krvácení do mozku. Zdá se to málo pravděpodobné, ale chtěl jsem tazatele potěšit, že i (kuřecí) maso je nebezpečné. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.