Nejste přihlášen/a.
Antibiotika vybijí stejně jak nežádoucího bacila i potřebné střevní bakterie, které se zúčastňují trávení - střev.mikrobiom. Ten má být pestrý, ale po ATB v něm nastane nerovnováha, při níž se pomnoží kvasinky. Střevo pak propustí, co nemá a netráví, co by mělo. A hned může reagovat průjmem. K návratu do normálu pomohou probiotika a kvašené produkty, jako kys zelí / bez konzervantů a tepel.úpravy/, kefír a více zeleniny ve stravě.
Naopak přemnožení kvasinek podpoříte sladkostmi a slazenými nápoji. Cukrem kvasné pochody v břiše pohnojíte. Tomu se vyhněte. Druhý problém bývá mléko, obsahuje taky specifické cukry, a hlavně v době nemoci se snadno stává, že na mléko najednou získáte intoleranci /nesnášenlivost, která se projevuje třeba dlouhodobým nadýmáním a průjmy, nebo dokonce alergii, což znamená bouřlivou reakci.
K těm probiotikům je třeba vědět, jak jste na tom právě s mlékem a raději chtějte v lékárně pro lidi s intolerancí na mléko. Bývají někdy označené jako pro vegany. Jinak bych si koupila výcero druhů a střídala.
Probiotika užívat v mezidobí mezi ATB a pak déle po jejich dobrání. Dodržte návod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.