Nejste přihlášen/a.
Také si myslím, že je to vlastnost obalu, at už tak byl zamýšlen původně, nebo jako důsledek šetření materiálem při výrobě. Nemyslím šizení materiálu, ale poznatek, že obal je dostatečný pro uchování a transport i za cenu drobné deformace.
Nejspíš to tak bude, protože i čerstvé Pilos mléko jehož výrobce je Moravia tak je nafouklé stejně. A nevěřím, že by všechny byly vadný. Co mě fascinuje tak že u některého je to více a některého méně.
A jak vysvětlíte, že krabice na obrázku v popředí je nafouklá, zdeformovaná a ty dvě v pozadí jsou ve standartním tetrapaku beze změny?
nikdy v životě jsem navíc nezaznamenal, že by se zkažené mléko jakkoliv nafukovalo, prostě zkysne (pokud je to mlíko bez úprav) nebo jinak smrdí a je hořké (trvanlivé), ale žádný kvašení tam nikdy nebylo
km - Ta krabice v popředí, která je jiná než ostatní, je v levém rohu pomačkaná a barva obalu je v těch místech tmavší.
Domnívám se, že obal je narušen a mléko prosakuje skrze obě folie, až na vnější papírový obal. Proto také nemá tak ostré hrany = rozmáčený papír.
V krátké době působení se asi nic nestalo, ale nechat do doby spotřeby by nemuselo být OK.
Já jsem se nikdy s nafouklou krabicí mléka nesetkala, tudíž nemám zkušenosti. S nafouklým pytlíkem za socialismu ano, konkrétně modré mléko. Když mléko kysne, tak se uvolňuje nějaký plyn z mléčného kvašení a proto byl pytlík mnohdy nafouklý a byl dán do ztratného, nebo si ho vzal někdo na zkrmení čuníkem.
Ovšem být prodavačkou, tak bych tuto z prodeje vyřadila.
Pokud běžně kupujete a konzumujete nafouklá mlíka, tak dobře, nic proti tomu, ani proti Vám nemám.
Píšu jenom za sebe, že bych do toho nešla.
Jednou jsem kupovala láhev octa a pokladní, když za ni zabrala, zjidtila, že je u víčka prasklá. Chtěla ji vyměnit, ale protože jsem ji potřebovala jen jak o aviváž, tak jsem odmítla. To jenom abyste si nemysleli, že jsem hnidopich.
Rozdíl v mlékách je, osobně sázím na Krajanku. Zejména na (z/s?)klidnění před usnutím. Báječné mlíčko k braborám ve slupce s americkým kořenim nebo k bramborovým knedlíkům s vajíčkem. Ale nemají ji všude. V Bille není špatné plnotučné - jiné nekupuji, nebot fůra vitamínů je rozpustných jen v tucích (plnotučné ml. obsahuje vyšší množství vitamínu A, který podporuje zdravé vidění a imunitní systém). Z Trvanlivých Tatra.
Za nejslabší mléka co do chuti považuji Pilos.
Ta nafouklá mléka nebrat. Jsou špatná.
Jinak pokud máte v dosahu farmářskou prodejnu, kupujte tam mléko ve skle. To se nedá chutově srovnat a na pití stačí menší množství. Pozor, jsou tučnější a můžete přibrat na váze. Mléko je potravina, není na uhašení žízně. (i když dříve jsem ho tak pila)
Láhev vymyjete a vracíte na prodejnu, jako to bylo dříve. U nás to tak funguje.
Pokud vás opravdu zajímá, které mléko vám chutná lépe, uspořádejte slepý pokus, 2× zaslepený pokus (dvojitý slepý pokus), bude bohatě stačit.
No svoji zkušenost bych nazval placebem. Kdyz mi Pragolaktos mléko nesmělo do baráku protože fakt mi přišlo divný z toho Penny pod značkou Boni, tak jsem koupil Kaufland mléko od Tatry, když jsem jel do Kaufu podruhé tak jsem opět vzal jejich mléko a až když jsem ho měl skoro celé vypité, tak jsem zjistil že je od Pragolaktos. asi nesmím číst etikety kdo je vyrábí. Jinak selské mléko od Olmy je fajn.
Mimochodem - skutečně vydrží trvanlivé mléko třeba do února jak je uváděno nyní na obalech. Ani je nemam v lednici ale ve skříni. Neni to problem?
UHT, neboli trvanlivé mléko vydrží dlouho beze změny vlastností, berte to jako takovou konzervu s mlékem, maso v konzervě se vám také ve špajzu nezkazí. UHT mléko má díky této úpravě pozměněnou chut, mě osobně to nevadí, ale více mi chutná čerstvé. Jinak rozdíly v chuti mléka jsou velké, a to i v rámci jednoho výrobce, často se chut mění sezónně. Občas musím přejít na jiné mléko, protože čejetickému se zhoršila chut.
"Mimochodem - skutečně vydrží trvanlivé mléko třeba do února jak je uváděno nyní na obalech. Ani je nemam v lednici ale ve skříni. Neni to problem? "
Potrvzuji komentář od orion. Dokonce trv. vydrží podstatně déle. Ono to totiž už neni to opravdové mléko, liší se od čerstvého a naprosto se liší od mléka, které je přímo od krávy bez úprav (to se ovšem kazí velmi rychle).
Protože je dotaz v rubrice zdraví, je nutné podotknout, že mléko je velice nezdravé. Je značně kalorické, obsahuje nasycené živočišné tuky, které způsobují kardiovaskulární problémy, alzheimera, zničená játra, cukrovku, atd. Stranou nyní téma alergií, špatné stravitelnosti a intolerance některými dospělymi. Jde o dlouhodobé působení a návyky konzumovat mléko ve velkém, to je chození smrti naproti.
chození smrti naproti
A jéje, další obět marketigu výrobců rostlinných alternativ mléka. To nám tady zase scházelo.
Nikdo nepije 10 l mléka za den, takže nikdo nepřijímá rizikově vysoké množství, takže ty bulvární hefty, kterými jste se nakazil někde na zdravíčkových webech, můžete brát klidně s rezervou a mléko klidně pít tak, jak jej tady pijí všichni dlouhá staletí, potažmo ještě delší tisíciletí.
Zajímavé, že my, co mléko milujeme, nemáme ani Alzheimery, ani cukrovky ani nic z toho, co zde tak fanaticky lžete. Ale to jste se asi nedočetl někde na e-shopu prodejců bezpečných alternativ, že ne? Doporučuji naučit se dohledávat REÁLNÉ informace a ne něčí pohádky s motivací k prodeji.
V posledním snad měsíci, mám problém s mlékem. Nejen v krabici, ale i v krabičce nebo skleničce se smetanou do kávy. Necelý týden a zdrcne se. Vím, že nesmím pít z krabice, nemám sahat na hrdlo, krabice nemají rády změny teploty atd. Všechno vím, všechno respektuji a přesto, všechno se mi zkazí, divně zkysne. Záhada, která mě strašně štve.
Si dej do lednice teploměr. Tím bych začal. Mělo by tam být míň jak 4˚C. Aby se nemnožily bakterie.
Mužští, děkuji za snahu poradit a pomoci. Mám hodně přes 70 let a celý život dělám stejné věci stejně. Jen poslední cca měsíc se mi tohle děje a já nechápu proč. Postupuji mnoho desetiletí stejně a? A prd prd, slavný soude.
Vlastní zkušenost, když se po 6ti letech na lednici pokazil termostat a v lednici bylo 10˚C.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.