Nejste přihlášen/a.
Já sice nevařím, ale že by při opláchnutí masa hrozilo zvýšené nebezpečí kontaminace linky považuju za nesmysl. To už je mnohem větší šance zamoření při zpracování neopláchnutého masa. Leda, že byste přinesl kuře domů, nikde ho nepoložil, ani se ho nedotkl nožem, či jiným nástrojem a v gumových rukavicích ho strčil tak jak je celé rovnou do trouby.
Každé maso před vařením oplachuji, už jen kvůli tomu, že nevím kdo na něj sahal, co po něm mohlo lézt, často bývají na mase i rozdrcené kosti. Stačí dodržovat správnou hygienu při úpravě masa, důkladné umytí kuch. linky, prkýnka, nožů, atd. horkou vodou a jarem je naprostou samozřejmostí. Dělám to tak mnoho let a bez problémů.
Oplachuji. Chápu, že rada neoplachovat má svou logiku. Aby se náhodou nedostala salmonela na kuchyňskou linku. Jenže ne vždy ihned vařím a peču. Když to neopláchnuté celé kuře budu porcovat, případně když ze zakoupených kuřecích prsou budu na prkýnku krájet nudličky, když budu řízky obalovat, tak si linku tou spíše jen teoreticky přítomnou salmonelou zaneřádím tak jako tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.