Nejste přihlášen/a.
Počkejte...to je teoretická otázka, nebo to myslíte vážně a uvažujete o tom?
Vytvoření podnikatelského záměru, včetně nekonomiky provozu byste měl umět spočítat sám, jiak do "toho" nelezte.
Termín "průměrná chata v menších horách" je také pozoruhodný. Z toho nevypočítá nikdo nic.
Musíte znát všechny "vstupy" a provozní náklady, potřebné investice, počet zaměstnanců, mzdy..., nutnou údržbu. pak musíte dát dohromady předpokládané marže, obsazenost hotelu atd atd.
Pokud v tom takto plavete, do roka a do dne tady bude dotaz "jsem v exekuci, co mám dělat?"
Proč jen na horách a proč s gastronomií? Pronajímat chalupu můžete na kterémkoliv hezkém místě a klidně bez vyvařování...
Máme známé kteří pronajímají v Českém Švýcarsku, týdenní pobyty, ale nevaří, jsou furt plní, jezdí jim i hodně Němců, stálí se vracejí.
Pronajímat můžete i přes nějakou cestovku, nebo sami, pokud nechcete platit provizi a máte na to čas. My jsme leta pronajímali přes B&K Tour, sehnali nám lidi, hodně se vraceli stálí, každou středu byly peníze na účtu, jen jsme v sobotu 12-14hod. museli předat//přebrat chalupu, žádné vyvařování.
Jinak tohle nikdo asi nespočítá, kupovat chalupu za tímto účelem v dnešních cenách, drahé energie, shánět a platit personál i když by byla třeba prázdná, drahé potraviny...naše se zaplatila za pár letních sezón, ale my ji kupovali v devadesátkách a původně jako chalupu pro nás.
Takové podnikání vidím v dnešní době černě, nešla bych do toho. Jako přivýdělek dobré, pokud chalupu máte, ale koupit, začínat a počítat s tím, že Vás to uživí ..sci-fi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.