Nejste přihlášen/a.
Zdravím, Prosím nevíte někdo jaký je rozdíl mezi vínem polosladkým a polosuchým, které je sladší. Děkují.
Polosladké je sladší.
Suché-polosuché-polosladké-sladké
Suché
Víno, které prokvasilo na nízký obsah zbytkového cukru, jenž smí dosahovat:
max. 4 g zbytkového cukru na litr
max. 9 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.
Polosuché
Jako polosuché víno lze označit víno, které obsahuje:
max. 12 g zbytkového cukru na litr
max. 18 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.
Polosladké
Obsah zbytkového cukru ve víně je větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45 g na 1 litr.
Sladké
Dle legislativních předpisů se jedná o víno se zbytkovým cukrem ve výši nejméně 45 g na litr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.