Nejste přihlášen/a.
V nadpisu je bílý rohlík a levná sladkost, v textu perníčky a Snickers - a teď babo raď.
Bilý rohlík = bílá mouka = sacharidy = energie (+ často určitý sytící efekt)
levná sladkost = (především) rychlý zdroj cukru. Byt i sladkosti obsahují nějaký procento sacharidů. I cukr naše tělo potřebuje, byt v menším množství, než sacharidy. Sacharidy člověka nasytí, cukr ne. Na sladkostech není nic špatného. Jen jich nesmí být moc. A vždycky člověka nasytí víc chleba se šunkou + třeba žervé, než sušenka.
Ano, obojí jsou sacharidy, zdroj energie. Jen tělo si umí vyrobit takový cukr, který potřebuje z různých zdrojů, snáze ze sacharidů typu rohlík, ale i z ostatní nesacharidové stravy. Bez velké námahy ho má cukr z ovoce, medu a jiných rostlin vč obilí a ořechů.. Statisíce let žilo lidstvo právě na takových cukrech, tedy bez rafinovaného cukru. Ten známe asi 250 let. U nás první cukrovar postavili v r.1801 v Hořovicích. Rafinovyný cukr když nekonzumujeme, tak je jen dobře. Pro zajímavost: To bylo za napoleonských válek, když se nová služebná divila, do čeho že bílého na zámku namáčejí jahody, a v 18 ti poprvé ochutnala cukr. Dnes se jím děti ládují a to má za následek úbytek minerálů v těle a taky nesoustředěnost až agresivitu v důsledku působení přemíry cukru na dětský mozek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.