Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak tepelná úprava pokrmu (vaření, pečení, grilování,...) ovlivní glykemický ind

Od: matiselis odpovědí: 5 změna:
Například vím, že dlouhé vaření těstovin způsobí vyšší glykemický index. Znáte nějaké další příklady či obecná pravidla, zákonitosti?
Děkuji.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

NIJAK, netroll

 

mate59

0x

Brambory vařené ve slupce mají nižší GI než rozvařené na bramb.kaši.

Tak u brkaše je to jasné přidává se mléko a máslo tedy pokud se dělá poctivě a ne z prášku! Jinak jesti ertepli uvařím a razmačkám jen tak nebo ji nerozmačkám =je to pořád jen brambora

 

riva

0x

Snad čím se jídlo udělá vařením stravitelnější, tím bude GI vyšší, protože tělo bude mít méně práce (času) s jeho trávením.

 


0x
Jak již zaznělo, brambory vcelku - bramborová kaše, celozrnné pečivo - bílá mouka, samotná rýže - nebo s nějakou bilkovinou, atd atd.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]