Nejste přihlášen/a.
Zdravím. U guláše vám mohlo být špatně (těžko až nevolno), pokud byl zahuštěn moukou, která nebyla alespoň 20 minut povařená = kuchařka spěchala. Ale pokud máte vypozorováno, že vám problémy dělá skutečně česnek, většinou stačí každý stroužek podélně rozříznout a odstranit ten (zelený) prostředek, ze kterého by později stroužek narašil a vytvořil stvol. Ten obsahuje látky, které citlivým osobám způsobují problémy. Zbytek česneku by měl být v pohodě. Je-li to zlé, pomáhá jedlá soda (použít dle návodu). Ida
Á, tak Boba byla rychlejší
Já sice budu hádat, ale jestli vám nedělá dobře česnek, tak to bude žlučník. Ten nebolí pod žebry, ale uprostřed, jako žaludek. Říháte? Říhání je také díky problému se žlučníkem. A ten dovede být opravdu mrcha. Jednou bolí po česneku, jindy po smaženém a jindy po vodě. Je fakt nevypočitatelný. Je třeba zjistit, jestli nemáte kameny nebo písek.
Děkuju. Cibule mi nevadí vůbec, tu mám naopak moc ráda, ale už delší dobu vidím, že mi je někdy zle vážně konkrétně po česneku. Děkuju za tip se žvýkačkou
Nevolnosti způsobuje vnitřek stroužku česneku. Je třeba každý podélně rozříznout a vyndat vnitřek.
Já česnek nepoužívám vůbec, protože ho nesnáším. Nemusím ho mít.
V lékárně si kupte kapky Iberogast, jsou na všemožné zažívací problémy a je to pouze směs bylin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.