Nejste přihlášen/a.
dobry den, rada bych probrala takový menší problém: nikdy jsem neměla rada okurky, myslím syrové, pokud si vzpomínám, bylo mi po nich divne. Ale zavařené, naložené ...ŽÁDNÝ PROBLÉM. No ale teď se k tomu přidala i paprika. Tedy nevařená, nenaložená...a to už by mi v různých salatech chybělo. Kdysi mi kdosi povídal, ze mam problém se žlucnikem. No to nevím. Zajímalo by mně, jestli to někdo nemá/neměl podobně, co s tím udělal a jestli to vůbec jde ...změnit? Odstranit? Dékuji
Tak jsem ty syrové okurky jakoby pořád cítila ...takže zrejme reflux.Stacilo nejist ...No ale šopský salát bez okurek, bez paprík...nedelam zatím nic, jine problémy s jinym jidlem nemám.
Jednou jsem z koupene bagety, dávno, dávno, vyndavala pryc ty tenoucke plátky okurek a jeden pozorovateľ rekl: Aha, zlucnik...
Také mi syrobé papriky nedělají dobře. A plněné s rajskou v leču nabo naložená, to mi nevadí vůbec. Okurkový salát jsem se naučila jíst se zakysanou nebo jogurtem a koprem. To mi chutná a nevadí.
Obojí, zejména papriky, jsou těžké na žaludek. Dobré je, že paprika si uchová C vitamín i po převaření. Krátce podusit nebo opéct a sloupnout. I ty plněné loupat. Tak zkuste saláty jiné.
1)Třeba hlávkový /ledový/ salát naškubat, nalámané mandle, pokapat citronem, hrst rozinek, kousky ananasu z konzervy a trochu té štávy z něj a kysanou smetanu..
2)Oloupané jablko, červenou řepu sterilovanou, případně ještě vařený celer - všechno na kostičky a pórek na tenká kolečka, trochu kysané smetany nebo majonézy či obojí. A když zbude kus pečeného kuřete, tak i ty kousky masa do toho.
Dekuji za recepty. Ten druhý si dělávàm, když mám, i vařený brambor přidám.
Myslíte, ze žaludek je ten problémový? Zkusila jsem párkrát vzít Pancreolan, ale nějaký rozdíl jsem necítila. Jinak nemám bolesti či co...ale papriku - kousek na snídani - cítím i teď, 22:37.
Aspoň déle kousejte každé sousto. nejenže se rozmělní, ale i natráví. A zkuste nalačno popíjet štávu z aloe- ne tu zelenou hranatou limonádu, ale tu vylisovanou "s chutí trávy" ve skleněné lahvičce - asi za stovku, třeba z drogerie Dm. Výborná na žaludek je vylisovaná štáva z hlávkového zelí a taky ze syrových brambor, ale i mrkve, petržele... I ta štáva z okurky je pro žaludek hojivá. Vyhněte se kořeněným, těžkým a smaženým jídlům, čerstvým buchtám. Nekuřte, nepijte alkohol ani kávu a jezte pomalu, pravidelně, né velké porce. A pokud možno eliminujte stres. Tady i spánek léčí. Ale hned po jídle nelehejte ani nesportujte. Při jídle nepijte, to až s odstupem a né ledové..
Žaludeční sliznici pomáhá uklidnit dýně, špenát, mrkev a rybí tuk a olej z obilných klíčků, ořechy, hořčík a B6. Dávejte si dýńovou, bramborovou polévku, dušenou mrkvičku / bez octa, jen sůl, cukr a trochu jíšky.
Děkuju, už jsem to četla o slinivce.
Zase nevím, mám to tak jen s okurkami a aktuálně s paprikou. Miluju hrách, kilo denne bez problému, rajčata, mrkev, zelí, saláty zelené, všechno jím v surovém stavu a je to ok. Proto je mi to divné a hledam nekoho s stejnou zkušeností.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.