Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Může jídlo s nízkým podílem sacharidů zhoršit diabetickou neuropatii?

Od: thesimir odpovědí: 2 změna:

Je logické, že člověk, který jí hodně sladkého a již má nakročeno k diabetu, tak u něj ten vysoký příjem cukru může způsobit diabetickou neuropatii, případně ji zhoršit. Ale může se to samé dít v případě přejídání se jídlem s nižším podílem sacharidů, řekněme ovoce, bílé jogury, kuřecí maso, max. brambory (nic více "sacharidové")?

Děkuji za názory.

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x
Zrovna ovoce se obecně neřadí mezi nizkosacharidové potraviny. Ale k otázce. To, co poškozuje nervy v tomto případě je vysoká hladina krevního cukru. A je jedno, jak si ji zvýšíte. Bílkovinami si ji zvýšíte minimálně, pokud vůbec a tuky jen něco málo. Ale pokud už máte cukrovku a vaše tkáně jsou sníženě citlivé na inzulín, můžou být problém cokoliv z výše uvedeného.

 


0x

Neuropatie, to je rozpadání obalů nervů, po kterých chodí vzruchy a útlumy. To může být i bez cukrovky. Cukrovka nebolí, ale při ní je postiženo oční pozadí, sítnice se rozpadá a hrozí nenapravitelná slepota. Také " diabetická noha", to je něco opravdu strašného. Ne nadarmo se cukrovce říká "tichý zabiják". Dieta je opravdu nutná, protože slinivka neumí zpracovat špatnou dietu a cukrovku způsobuje.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]