Nejste přihlášen/a.
Zkuste mrknout na Jak nás vidí svět, je to postavené na konceptu "Co vědí cizinci o ČR" a spoustu dílů bylo ochutnávacích. Já bych zkusila sladkosti, osobně mám moc ráda třeba Milu, tak třeba tu. Z hlavních jídel bych jim dala ochutnat třeba lokše, nebo třeba koprovou omáčku (nebo kulajdu, tu miluju), i spoustu Čechů nemá kopr rádo. Maso nemusím, tak vím hodím spíš sladké tipy. Česko je (krom masa) i dost sladce založeno, tak bych určitě zkusila nabídnout nějaký moučník, třeba větrník, zbožňuju tu sladkou "čepičku" větrníku, nebo buchty (kynuté, často se jim říká "Honzovy buchty"), ty mám nejradši s tvarohem
Kamarád, Řek se odstěhoval i s rodinou do Řecka. Po letech přijel na návštěvu. Dostal od rodiny úkol, přézt rohlíky, Dikobraz a nějaké oplatky, mám pocit, že vlnky. Musím se usmívat, jak už vůbec nic není pravdou. Nic už není typické a vyráběné v Česku. V televizi, kde je film přerušován reklamou z Rumunska je totéž jako u nás. Naprosto stejné, jen pod jiným názvem, ale se stejným obalem. Třeba Jar a je toho hodně. V rádiu nějaký veliký odborník vykládal, jak máme přebytek obilí. Posíláme ho do Francie a vrací se nám mouka. Máme přebytek mléka, posíláme ho do Německa, na náš trh se vrací mléčné výrobky. Fakt, slyšela jsem na vlastní uši. Všude svítí žlutá, rozkvetlá řepka. Láhev oleje je za 80 kč. Chápe to někdo?
Moc se mi líbí odpověď Lišky! Ta je skvělá!
Já koukám. Cizinec si sedne na zadek z Margotky? Vždyt je to namletá soja s cukrem a laciným tukem navoněná nějakou trestí...To spíš nějaký náš zákusek nebo koláč. Nebo karlovarské oplatky...
Zrovna já nemám ve zvyku komentovat cizí příspěvky. Napíšu svůj a tazatel si vybere. Ale tady jsem udělala vyjímku, protože tyhle tyčinky bych před cizincem naopak schovala. Tak to se Vám omlouvám.
Tak v tomto případě se přidám k "lišce", protože má pravdu. Ty tyčinky "Margot" jsou opradvu hnusné. Kdysi dobré byly, ale to už je tak asi 20 let, ale v dnešní době to je opravdu strašně nedobré a docela bych řekla, že i hodně nezdravé. A to ostatní jmenované, Banány, Ledové kaštany, Sójové řezy (neboli sojový suk), jsou rovněž už jenom sladké a nechutné. Měla jsem tyto pochoutky kdysi ráda a tak vím jak chutnaly a proto mohu soudit. A z té Margotky si "na zadek" přece žádný cizinec sednout nemůže, ledaže to myslíte v tom opačném slova smyslu a toho chudáka taková "pochoutka" srazí na zadek.
V dnešní době vůbec žádné. Už nemáme nic originálního a typicky českého. Možná byste je mohl pozvat na domácí zabíjačku, kde se ještě dělají jitrnice a to další z prasátka, po staru. A pak, Vy píšete "původní české potraviny", tomu dost dobře nerozumím. My jsme nikdy neměli žádné typicky české potraviny, kromě houskových kynutých knedlíků, vepřového se zelím a tak podobně, ale jinak byla vždycky naše kuchyně hodně převzatá z jiných zemí. Nemluvím ovšem o pivu, to je něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.