Nejste přihlášen/a.
Častokrát jsem viděl, že lidé kradli kukuřici na poli, určenou pro siláž, a pak ji konzumovali. Není to nebezpečné? Slyšel jsem, že jsou jiné normy složení pro dobytek, než pro lidi.
Ta kukuřice z pole je velmi chutná, škoda že si ji zemědělci schovávají pro sebe a neprodají. Ne každý rok se mi podaří být u pole ve správnou dobu a nějakou "napajtlovat". Klidně bych si i nějakou koupil, ale není kde.
To, co se prodává v obchodech, takzvaná cukrová kukuřice, je podle mne značně odporné chuti a navíc neuvěřitelně předražené. A to ještě navíc to má zrníčka poloviční oproti běžné kukuřici.
Při cestě na Slovensko je mi vždy chce hrozně čůrat u pole s kukuřicí. Z pole odcházím alespoň se 4 klasy za tričkem, neodolám. To mám zásobu než se dostanu někde na tržnici, tam se dá i koupit, u nás nikde.
Slavco, nebylo to tak spíš během nouzového stavu? V Čr byla též podobná pravidla. Tady jsou všude obrovské lány potravinové kukuřice, místní lidé tam chodí běžně (na mléčné klasy, i později pro domácí zvířata). Pokud se toho nebere moc, majitel (velká družstevní společnost) nic neřeší... Ano, dělat by se to nemělo. Já osobně si někdy vezmu pár klasů z kraje, tam bývají rostliny polámané od srnek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.