Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Poživatelnost kukuřice siláž

Od: doteler odpovědí: 11 změna:

Častokrát jsem viděl, že lidé kradli kukuřici na poli, určenou pro siláž, a pak ji konzumovali. Není to nebezpečné? Slyšel jsem, že jsou jiné normy složení pro dobytek, než pro lidi.

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Je to pořád kukuřice, rozhodně není jedovatá - navíc jsou jí krmena zvířata, jejichž mléko/maso se později dostane na pult s potravinami.

 

liska5

2x

No, určitě to není jedovaté, když ty celé rostliny silážují, aby tím krmili kravky v zimě. Jde nakonec o mléko a maso. A to se hlídá. Chutné, jako kukuřice pěstovaná na velké štavnaté klasy, to asi nebude. Jedlé ano.

 


0x
Kukuřice je pořád kukuřice, jde o zpracování, na siláž jsou šlechtěne rostliny s vysokým vzrůstem, aby bylo hodně hmoty a naopak na zrno je co nejnižší rostlina protože je potřeba jen klas.

Tady v okolí se pěstuje kukuřice výhradně na zrno (pro výrobu glukózového sirupu apod.), rovněž je velice vysoká, vyložené hradby kolem dědiny. Jsou to nějaké novější odrůdy - dříve, před 20 lety, bývala nižší. Na jedné rostlině je ale více klasů, než bývalo dříve, a také jsou větší.

 


0x

Ta kukuřice z pole je velmi chutná, škoda že si ji zemědělci schovávají pro sebe a neprodají. Ne každý rok se mi podaří být u pole ve správnou dobu a nějakou "napajtlovat". Klidně bych si i nějakou koupil, ale není kde.

To, co se prodává v obchodech, takzvaná cukrová kukuřice, je podle mne značně odporné chuti a navíc neuvěřitelně předražené. A to ještě navíc to má zrníčka poloviční oproti běžné kukuřici.

 

id

0x

Při cestě na Slovensko je mi vždy chce hrozně čůrat u pole s kukuřicí. Z pole odcházím alespoň se 4 klasy za tričkem, neodolám. To mám zásobu než se dostanu někde na tržnici, tam se dá i koupit, u nás nikde.

Na Slovensku, vás tie štyri klasy kukurice môžu výjst na dva roky basy natvrdo.

id

To mě musí napřed chytit

Slavco, nebylo to tak spíš během nouzového stavu? V Čr byla též podobná pravidla. Tady jsou všude obrovské lány potravinové kukuřice, místní lidé tam chodí běžně (na mléčné klasy, i později pro domácí zvířata). Pokud se toho nebere moc, majitel (velká družstevní společnost) nic neřeší... Ano, dělat by se to nemělo. Já osobně si někdy vezmu pár klasů z kraje, tam bývají rostliny polámané od srnek.

hkdhdh

Kukuřici ani moc nekradu, hlavně mák . Jiní trahajou taky našplíchanou řepu pipenám.

 


0x

Nebezpečné ji konzumovat to určitě není. Lepší je však kukuřice cukrová. Ovšem ne parodie na ni prodávaná v obchodech.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]