Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co dělat proti střevní chřipce?

Od: nikc® odpovědí: 26 změna:
Zdravím. Každé 2, 3 měsíce mám střevní chřipku. Teď jsem jí po nemoci chytla, ale nemůžu si dovolit zase chybět v práci. Co dělat, abych jí nechytala? Probiotika jsem brala. Děkuji.

 

 

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


8x

Já myslím, že byste si měla uvědomit, že chřipka je infekční onemocnění, virového původu. Vy chřipku rozhodně nemáte, ale máte zažívací problémy, neznámého původu. Ještě se nepřišlo na to, jestli jsou způsobené chybou v dietě, nevhodností ve skladbě stravy, ve stravování, nebo třeba alergií na určitou potravinu nebo jsou způsobeny velkým stresem nebo těch důvodů může být mnoho. Např problémem ve žlučníku, ve žlučovodu.


Děkuju paní doktorko.

 


5x
Můžete ji mít ze stresu.
To je důležitý aspekt.
Co se týče toho koláče, byl kupovaný?
Nebyl starý?
Tvaroh starý, ovoce též...

Koláč byl z kavárny a starý nebyl. Možný to je, že je to že stresu. Byla jsem po nemoci oslabená. Vlastně tak úplně uzdravená nejsem. Šla jsem do práce, ale úplně uzdravená jsem nebyla právě.
Vida... A jsme doma.
Nejste řádně uzdravena, takže ten stres v tom bude.
Běžte prosím k lékaři a nehazardujte se svým zdravím.
Práce bude, my ne

 


2x

Důležité je určitě eliminovat možnost nakažení (potraviny, prostředí). Jde buďto o virozu, nebo bakterie. V případě výskytu osobně používáme nejčastěji Endiaron.

symptomy.cz/...


Tak já mívám střevní chřipku vždy týden.

 


2x

Nejíte občas něco, po čem máte průjem? Alergii/intoleranci na něco?

Vzít hned při prvních příznacích Endiaron nebo Enterol (každý je jiný, zjistíte, který lék lépe zabírá). Případně živočišné uhlí působí proti průjmu.


Řeknu vám, po čem mi to začalo. Dala jsem si cappuccino a k tomu koláč tvarohový s ovocem. Ale ten koláč byl takový studený.

Nemáte intoleranci laktozy? Já ji mám a než jsem se to dozvěděla, bylo mi po mléčných výrobcích podobně jako vám, ještě jsem ke všemu omdlívala. Jeden lékař mi kdysi řekl, at neberu Endiaron, že to strašně zatěžuje organismus. Většinou takové příhody řeším živočišným uhlím. Vypozorujte, po čem se vám to stává. Pozná se to z rozboru krve.


Nemám. Už mi dělala doktorka z krve testy. Nejsem alergik na potraviny. Myslím, že mi mohl vadit ten studený koláč. Jestli ho neměli vyndaný třeba z mrazáku. Jinak byl moc dobrý.

Testy na mléčnou bílkovinu máte také hotové? Laktóza je mléčný cukr.

02.10.21 16:41

Mám.

 

kami123

2x

Jez jenom věci, které si sama uděláš.

Vše, co jde, tepelně upravit.

Cokliv, co není teplně upravené, důkladně omyj.

Zaměřit se na posílení imunity.

 


2x

Priklanam sa k verzii, ze trpite neznasanlivostou niecoho - lepok / laktoza.

Tiez som maval pred diagnostikovanim celiakie raz za cas problemy, po zacati diety je vsetko 10 rokov v poriadku.


Testy mi dělali, je to asi 2 roky a nemám prý alergii na to.
id

Nesnášenlivost laktózy není ALERGIE. Já si dát vaše kafíčko, tak nedoběhnu na WC. Nechte si udělat testy.

Máte jen průjem nebo máte i teplotu?


Teplotu ne. Jen průjem.

 


2x

Zkuste Biopron. Píšete, že probiotika jste užívala. Biopron je dobrý. Doporučuji. Existuje více druhů - při a po užívání antibiotik, na běžné denní použití, dětský biopron.cz/...

 


2x

Byla jste i na kolonoskopii? Já měla před hromadou roků taky takový problémy. Pak mi zjistili, že se mi ve střevech dělají něco jako opary. Brala jsem pak několik let léky, aby se to potlačilo.


Byla jsem tam před 5 lety asi.

No tak to už byste měla jít znovu, doporučuje se každých pět let. Já to mám v srpnu za sebou, dopadlo to dobře. Osobně si myslím, že to tady nevyřešíme, to musí lváš lékař.

 

 


2x

Helicobacter pylori? Na tu gastroenterologii si zajděte. Vezmou odběry, případně kolonoskopii a uštípnou kousek na rozbor, jestli bude potřeba.

cikitsaka

Zatím na všechny virové infekce se mi osvědčil monolaurin, přírodní antivirotikum nejvíce obsažené v kokosovém tuku. Ideální je vzít při prvních příznacích 1-2 čajové lžičky, účinek do dvou hodin. pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/...

Proti bakteriím (včetně odolných jako helicobacter nebo zlatý stafylokok) funguje např. carvacrol v oreganovém oleji. pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/...

 


0x

Ještě mě napadlo, zda by Vám i na ta střeva, třeba nepomohl kefír z tibetské kefírové houby (viz odkaz), která má mít velmi dobrý vliv na celkovou trávicí soustavu. Já měl kdysi, po provedené gastroskopii, kterou jsem "absolvoval"vzhledem k problémům s jícnem, problémy se žaludkem. O co šlo nevím, na další gastroskopii už jsem raději nešel. Typovalbych to, podle získaných informací, na porušení žaludeční sliznice (možná žaludeční vředy). Po cca 3 měsících problémů mi kamarád doporučil a dal tuto kefírovou houbu a po cca 1 měsíci pití tohoto kefíru, problémy se žaludkem odezněly a od té doby žádné nemám. A po mé zkušenosti jsem tuto houbu doporučil a předal i několika známým a ti rovněž potvrdili její dobrý účinek na podobné problémy.

ireceptar.cz/...

Oproti údajům v odkaze (po přečtení) ale mohu více upřesnit infromace o jejím použití z vlastní zkušenosti. Pokud tuto houbu tedy získáte, pak je možné kefír s její pomocí získávat i z běžného trvanlivého polotučného mléka (z nějž nikdy běžnou kýšku není možné získat). Pak příprava je taková, že večer, do cca 1/2 litrového hrnku mléka (ne studeného), vložíte množství asi tak velké, jako je vrchovatá polévková lžíce. Zakrejete hadérkou a uložíte při pokojové teplotě (ne do chladnice). Většinou již do druhého dne, do večera, se již vytvoří vlastní kefír. Ten slejete přes plastové sítko a houbu propláchnete vodou a dáte opět do čistého hrnku a zalejete novou dávkou mléka. A slitý kefír pomalu vypijete. Chut je docela dobrá, mírně nakyslá. Důležité je, aby se houba nedostala do styku s kovy. Tedy hrnek porcelán, nebo sklo, dávkování lžící plastovou, cedění přes plastové sítko. A houba se takto udržuje stále a dokonce přirůstá, takže po cca měsíci i zdvojnásobí svůj objem a můžete polovinu dát dalšímu zájemci, nebo uložit (viz dále). Ale vždy je potřeba stále ji obnovovat, prakticky každý den. Ale já jsem zjistil, že se dá dokonce udržet i bez nutnosti stálé obnovy a udržování. Což se nikde neuvádí. Pokud ji už tedy nepotřebujete aktivně používat (nebo chcete uložit rozmnožené množství), dám ji do igelitového pytlíku, bez obsahu vzduchu a uložím do mrazáku. A takto jsem ji měl uloženu dokonce i několik let a po vytažení z mrazáku a jejím pozvolném rozmrznutí při pokojové teplotě, jsem ji opět "rozjel"běžným způsobem a ona funguje. Kefír z ní byl opět stejný jako původně, takže se dá předpokládat, že i vlastnosti se tím nezměnily.

Ano, tibetská kefírová houbička je výborná. Ještě velmi dobře ovlivňuje potíže se zažíváním nastrouhat každý den jednu pěknou malou syrovou bramboru a sníst.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]