Nejste přihlášen/a.
prosím o pomoc nebo alespoň poradit při sepsání žádosti pro hygienu.chci otevřít bufet,ale nemám ponětí co po mě hygiena vlastně chce.byla bych ráda ,kdyby mi někdo přeposlal alespoň nějakou podobnou žádost at se mám čeho chytit.
dík zuzka
Já mám pocit, že potřebujete provozní knihu systému kritických bodů HCCP.
doplněno 28.05.10 10:18:ruzne-inzeraty.hyperinzer/... podívejte se tady, ten inzerát sice už není aktuální, ale z fotografií se dá pochopit, oč jde. Vy musíte mít "zařízené"a v knize uvedené, co budete dělat se vzniklými odpady, jak budete rohlíky nebo máslo skladovat, jakým způsobem zajistíte, aby chlazené výrobky měli stále teplotu pod 5 stupňů, jak to zajistíte při manipulaci s nimi, co budete dělat, když vám teplota stoupne, zajistit a popsat hygienu všeobecně, pákové baterie na mytí rukou, desinfekční mýdla, předepsané oblečení, ochranu rukou, vlasů, zajistit oddělené WC od provozu tak, aby jste po odchodu z WC nekontaminovala provoz, (musíte se převléknout).. je toho hromada.
Marenko Ano na provoz bufetu, restaurace potřebujete HCCP, kritické body. Obratte se na nějakou firmu, které se tím zabývají, oni Vám vypracují HCCP a poradí Vám co a jak. My jsme za vypracování dávali cca 13.000,- Kč - restaurace a catering.
Já to tušila :D A můžu tazatelce říct, že za vypracování je 13 000,- Kč malina. Dělala jsem sice provozní řád v jiném oboru, ale žádná sranda to teda není. Nehledě na to, že ohromně ušetříte. Může se vám stát, že budete chtít ušetřit, nakoupíte umyvadla, a oni vám pak řeknou "tyhle ne, musíte mít jiné". Pozor na to!
Zdravím všechny,kteří mi radili jak sepsat žádost na hygienu.No mohu říct,že z toho všeho mi šla hlava kolem a dokonce jsem chvíli uvažovala,že to vzdám,ale pak jsem si řekla že to je možná zbytečně všechno nafouklé a i ty peníze ze mi zdály jako astronomické částky.Takže jsem prostě a jasně sedla napsala VŠE o bufetu svými slovy a doplnila svým nákresem bez jakého koli poměru ,prostě tak jak to tam všechno stojí a leží a poslala na Krajskou hygienu.No a za týden mi volali,že se přijedou podívat.Dneska mi přišel dopis z hygieny že mám bufet schválený a nestálo mě to ani korunu.Nemluvím li o zařízení co si hygiena žádá.Takže to je opravdu jen o tom,že jeden si to nechá vyprojektovat a už řekne že to tak musí být,ale to už taky každého věc a hlabně jestli na to má peníze.Takže radím.Nebojte se něco udělat sami ono to jen hlásají co chcou na tom vydělat,že to musí být tak a tak podle nějakých pravidel.Houby jen se nebát a zkusit.Přeji všem pěkný den a děkuji za rady i ty byly užitečné.
Co hodláte po hygieně žádat? Jinak začít podnikání v oblasti veřejného stravování bez podrobných ( ne jen základních) znalostí hygienických předpisů je docela troufalé.
to vyjádření hygieny chce úřad ve městě kde mám ten bufet.takže žádost pro žádost.když jsem se tak průběžně ptala tak je asi uplně jedno jestli v bufetě namažu deset rohlíků s máslem a salaámem nebo budu vařit jídlo tak mi to vysvětlovala paní z hygieny přes telefon ,tak jsem z toho zmatena ja přece nemám restauraci,ale bufet s občerstvením.dokonce jsem slyšela že se to snad dá někde vypracovat.z.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.