Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kolik je potřeba peněz k otevření hospody?

Od: leny* odpovědí: 16 změna:
Ahoj, mate nekdo nebo znate nekoho kdo vlastni mensi hospudku? Zajimalo by me kolik cca je potreba do zacatku podnikani v tomto oboru na veskery material a zarizeni.diky

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


7x

Myslím, že v dohledné době bude k mání spousta plně vybavených hospod za cenu poměrně nízkou.

Taky si to myslím. Myslím si, že bude dost majitelů, kteří se takového objektu (takové provozovny ) rádi zbaví. Nikdo totiž nezaručí, že např. za dva roky nebude další epidemie nějakého viru. Nejsem expert na očkování, ale četl jsem že očkování proti covidovým virům vydrží tak maximálně rok (možná). Vzhledem ke zkušenostem se chřipkovými viry je možná už celkem jasné, že covidové viry se taky nepodaří definitivně zlikvidovat.

 

lamy13

3x

Malá hospůdka by se prvním vybavením mohla dostat někde kolem 2 mil.

 

jurajjuraj*

0x

v prvni rade budes muset pockat az vlada otevre a pak cekat ze za mesic opet zavrou

 


0x

Hospůdku sice nevlastním a niikdy jsem nevlastnil, ale odhaduju ty investice minimálně v řádu desetitisíců. Myslím si, že smysluplné je provozovat restauraci ve vlastní nemovistosti, protože pokud nědo provozuje restauraci v pronajaté nemovitosti, tak se náklady měsíčně zvýší ještě o náklady na pronájem.


doplněno 24.02.21 11:05:

Pokud se někomu podaří uzavřít výhodnou smlouvu s nějakým pivovarem (ve smyslu, ře by čepoval jen jednu značku piva), tak samozřejmě je možné dosáhnout toho, že část některých nákladů zaplatí ten pivovar.

"...investice minimálně v řádu desetitisíců..."

Tak to za tu cifru pár nul přihoďte. Za desetitisíce možná pořídíte tak profesionální výčepní pult s příslušenstvím.

Já nemám zkušenosti s provozováním restauračního zařízení. Ale znal jsem jednoho bývalého spolupracovníka, který s matkou později provozoval restauraci - v pronajatém objektu. Ten mně tehdy před několika lety řekl, že se dá udělat dobrá smlouva s pivovarem - tedy že pivovar zaplatí část nákladů (popř. možná poskytne výhodnou půjčku), pokud bude smluvně zaručeno, že v dané hospodě bude čepováno jen pivo daného pivovaru.

Pivovar něco sice zasponzoruje, dostanete nějakou výbavu a cenu na pivo, ale musíte se zavázat k určité výtoči. Pokud to nedodržíte, musíte logicky vracet...

libor 007:

samozřejmě to je to negativum.

 


0x

Teď?

To je sebevražda v přímém přenosu...

V dotazu není nic napsáno o tom, že někdo by chtěl restauraci otevírat v období epidemie. Epidemie nebude trvat věčně.

 


0x

Myslím si, že provozovat restauraci na úvěr (i ve vlastním objektu) je velmi riskantní podnikání.

Co se týká nákladů, tak určité náklady můžou být např. i náklady na případné zajištění parkovacích míst a taky i náklady na propagaci (např. na umístění informačních cedulí atd.). I tyto náklady je nutné započítat.

Já kdybych chtěl podnikat v gastronomii, tak bych si radši otevřel stánek (stánky) s rychlým občerstvením.

 

 

jana99

0x
Víš že náhradu mzdy zamestnanci dostanou jen když ve firmě delali 3 měsíce? Ted to nemá cenu nějaká hospoda.

 


0x

Od půl miliónu výše, dle místa a a velikosti.

Páč začněte nájmem, úpravou hospody, podle svého, od přestavby až po výzdobu, pokud nemáte odhad na výtočnost, pivovar Vám jen tak nedá vybavení. Smlouvy na vodu, elektriku, plyn, popelnice. Různé revize všeho, je to na začátek dost nákladné. Nábytek, židle, reklama...

 

ma11

0x
Na hospodě je nejdůležitejší místo. Nejlépe někde kde je blízko fabrika,doly, nebo vysoké pece, aspon někde u stanic autobusů nebo tramvají pak je i z hospody zlatý důl. Čím ošuntělejší bude, tím větší kšefty. Měli jsme putiku z jedné strany doly, z duhé strany vysoké pece, všechno hodně blízko a naproti stanice autobusů. Fronta na pivo byla až ven a táhla dlouhou chodbou k výčepu, denně nabitá velká cimra všemožnejch existencí od frajírku až po kurvičky když se bralo. To vše ve 2 lidech rodina. Nedá se to dělat pořád, peníze tečou, ale musíš umět říct už mám dost, jinak by ses oddělal.

 


0x

Tak třeba kámoš říkal, že např. v Itálii podnikatel musí mít finance na tři roky jako rezervu. Kdyby se třeba nějak nedařilo. Netuším, jak to dávají v začátcích dohoromady. Prý mají většinou ještě vše pojištěný.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]