Nejste přihlášen/a.
Na 100g pomeranče se uvádí 16 - 47mg. Citron je na tom o něco líp 20-70.
Všechno bývá uvedeno v rozmezí podle druhů ovoce, skladování, zralosti ap. Taky jestli se to počítá i s citrusovou kůrou, či se semeny a stopkou, jako např.paprika.
Otázka je, jak snadno sníš 100g pomeranče a třeba 100g křenu nebo sušených šípků
Víc mají šípky čerstvé 550mg, sušené 160-1140, rakytník 200-600, paprika asi 128, černý rybíz někdy až 200mg, zelená petržel 128, kopřiva, křen 120mg, jahody 46-234,..
Problém s obsahem vitamínů je také v přístupnosti.Byly uvedeny šípky a pomeranč.Z pomeranče vymačkám štávu a celý obsah VitC tělo využije.Pokud si vezmu žípky,tak je zřejmě nebudu konzumovat celé.Pokud z nich uvařím čaj,pak využiji 10% z obsahu,a ještě vařením z toho 5% degraduji.U zelenin je tomu někdy ještě hůř.Vysoký obsah vitaminu C je na příklad v petrželové nati.Ta se musí kuchyňsky upravit,přičemž přijde vniveč větší část vitamínů.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.